Elismerés

2023.12.11. 17:55

Vadászati emlékérmet kapott a több mint ötezer gyermek világrajöttét segítő kecskeméti főorvos

Több mint ötezer gyermek világrajöttét segítette az elmúlt öt évtizedben Dr. Koncz István szülész-nőgyógyász főorvos, akit az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. által alapított gróf Széchenyi Zsigmond-emlékéremmel tüntettek ki a közelmúltban – írja közleményében a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház. Koncz István Budapesten, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum dísztermében rendezett ünnepségen vette át az elismerést.

Horváth Péter

Dr. Koncz István szülész-nőgyógyász főorvos Budapesten, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum dísztermében rendezett ünnepségen vette át az elismerést.

Fotó: Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház

A díjjal minden vármegyéből egy olyan vadászt tüntetnek ki, aki kimagasló erőfeszítést tett a jótékonysági vadászat népszerűsítéséért és sikeréért.
A közlemény szerint Koncz István Kecskeméten született 1947. január 3-án. Általános és középiskoláit szülővárosában végezte, 1965-ben a Katona József Gimnáziumban érettségizett. Erdőmérnöknek készült, sikertelen felvételije után az Erdészeti Tudományos Intézetben dolgozott. 1968-tól a Szegedi Orvostudományi Egyetemen tanult tovább, diplomáját 1974-ben vette át. Ettől az évtől kezdve a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Szülészet – Nőgyógyászati Osztályán dolgozik, a mai napig is, nyugdíj mellett. Több kitüntetés és elismerés birtokosa: Kecskemét Város Egészségügyéért Díj (2007), Nimród Emlékérem, Millenniumi Nimród Érem (2000), Nimród-díj, Arany Fácán-toll (irodalmi nagydíj, 2012).

Orvosi munkája mellett szenvedélyének, a vadászatnak és az irodalomnak él a mai napig. Számos szakmai írása és vadászattal kapcsolatos cikke jelent meg, többek között a Nimród Vadászújságban is. Több önálló kötettel büszkélkedhet, 2000-ben jelent meg Hátizsák című, 2003-ban Libagödör című műve. Legutóbbi munkája a két kötetes Arcok a magyar vadászmúltból című album, mely a hasonló című füzetsorozat összefoglalója, ami számos kortárs vagy nemrég elhunyt vadász emlékét őrzi – áll a közleményben. 

Fotó: Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában