Baon podcast

2023.12.15. 19:15

Sikerekben gazdag évet zárt a Kecskeméti Vadaskert – podcast, galériával

December 14-én tartották meg évzáró karácsonyi ünnepségüket a Kecskeméti Vadaskert munkatársai, pártolói.

Orosz Fanni Flóra

Fotó: Orosz Fanni Flóra

Ünneplésre szerencsére ebben az évben is volt oka a Kecskeméti Vadaskert csapatának, hiszen, bár akadt egy-két nehézség, összességében boldogan tekintenek vissza a 2023-as évre. A vacsoraesten megjelent Brúszel László, a Kecskeméti Vadaskert Természetvédelmi Alapítvány kuratóriumának elnöke és Lévai Jánosné tanácsnok is.  A fontos pillanatokról, a jövőbeni tervekről Tokovics Tamás, a Kecskeméti Vadaskert igazgatója mesélt, aki büszkén emelte ki: a Vadaskert már országos viszonylatban is egyre elismertebb. Kimondottan büszke továbbá a család-barát mentalitásukra, és arra, hogy képesek a folyamatos megújulásra, legyen szó akár valamilyen új állat érkezéséről, vagy a fejlesztő építkezésekről. 

A gazdasági helyzet alakulása a Vadaskertet is megviselte, viszont Tokovics Tamás igazgató hangsúlyozta, hogy hálás, amiért olyan csapattal dolgozhat, amely ennyire összetartó, és a hátán viszi az állatkertet. Az állatkertek közül egyedüliként rendelkeznek hivatalos Családbarát munkahely tanúsítvánnyal, melyet már kétszer megkaptak, és bizakodnak a harmadikban is.  

Az idei évben bebizonyították, hogy a Vadaskert nem csapatban, hanem inkább családban dolgozik, ugyanis decemberben az egyik munkatársuk kisfiának gyógyulása érdekében szerveztek jótékonysági napot, ezzel is hangsúlyozva, hogy senkit nem hagynak magára a közösségükből.  

A család nem csak a munkatársi közösség szintjén jelent kulcsfontosságú szerepet a Vadaskert arculatában, de a látogatóikra is így tekintenek. Számukra az évben több családi napot is szerveztek, de az éjszakai állatkerti látogatások is hatalmas sikert arattak.  

A Kecskeméti Vadaskert titka talán abban rejlik, hogy nem csak ésszel, de szívvel is gondolkodnak és terveznek, amit a jövőben is folytatni szeretnének. A 2024-es évadra is készülnek meglepetésekkel, új állatokkal, további fejlesztésekkel és természetesen színes programokkal. 

Részletesebb beszámoló Tokovics Tamástól az alábbi felvételen: 

A cikkben szereplő podcast megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában