Kertgazdálkodás

2023.12.12. 15:05

Ritka virágmagokat ad ajándékba a félegyházi önkormányzat

Oázis a Kiskunság szívében megjelent városismertető kiadvány mellé ritka virágmagokat ajándékoz az önkormányzat a kertbarátoknak – adhat hírül közösségi oldalán Csányi József, polgármester.

Vajda Piroska

Forrás: Csányi József polgármester Facebook-oldala

A városvezető közleményében a következőket írja: "A város köztereinek, zöldfelületeinek átalakulása nyomán sok látogató világít rá, hogy tiszta, rendezett, otthonos településnek találja Félegyházát. Ez adta az indíttatást, hogy ezt az országosan egyedülálló természetközeli kertgazdálkodást népszerűsíteni érdemes, hiszen a körülöttünk lévő értékek felismerése az emberi élet mozgatórugója. A város parkjaiban az évelő növények mellett több fajta magyar nemesítésű, a környezeti adottságokat jól tűrő, különleges szépségű egynyári virágokat is ültetünk minden évben. Ezek kereskedelemben nem kaphatók, a város a fajtafenntartótól beszerzett magokból nevelteti őket. A kiadványok mindegyike tartalmaz egy kis zacskónyit valamelyik különleges virág magjaiból. Négyszáz ilyen kis csomagot készítettünk össze, amelyek a Tourinform irodából a kiadványhoz mellékelve ajándékként elvihetők."– olvasható a bejegyzésben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában