Elismerések

2023.12.12. 16:32

Mestereket avatott az iparkamara Kecskeméten – galériával

Kedd délelőtt negyven szakembert avattak mesterré azon a rendezvényen, amelyet Kecskeméten, a megyei iparkamara rendezett. Négy hivatás képviselői vették át az oklevelet Gaál Józseftől, a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökétől és az adott vizsgáztatásért felelős elnöktől.

Barta Zsolt

A szépségipar mesterei. Az első sorban a kozmetikus hölgyek foglaltak helyet

Fotó: Barta Zsolt

A magyar nemzetgazdaság stratégiai érdeke a minőségi szakképzés. A mestervizsgáztatás a gazdaságot képviselő kamarák törvényben meghatározott feladata, kompetenciája, amelyet kiemelt feladatként kezelnek. Ennek szellemében telt meg kedd délelőtt a Hírös Agóra Ifjúsági Otthon tükörterme. A díszhelyiségben ugyanis a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara (BKMKIK) munkatársai szervezték meg a mesterlevelek átadási ünnepségét. Negyven kőműves, kozmetikus, autószerelő és gázfogyasztó berendezés- és csőhálózatszerelő kapta meg az okleveleket.

Ördög Dóra, a BKMKIK szakképzési igazgatója beszédében elmondta: a mestervizsga a szakemberek szakmai fejlődési folyamatában jelentős mérő, értékelő és minősítő szintet hivatott képviselni. A minőségi színvonalon képzett mesterek szakmai tudásuk, munkakultúrájuk birtokában hozzájárulnak a vállalkozások eredményes vezetéséhez, hivatásuk továbbörökítéséhez, a foglalkoztatáshoz, a munkahelyteremtéshez.

Őt követte Gaál József megyei kamarai elnök, aki gratulált a szakembereknek, akik a napi munka mellett fontosnak tartották azt, hogy tovább képezzék magukat. Akik gondolnak arra, hogy előbb-utóbb a mesterségbeli tudást majd továbbadják a fiataloknak. Hangsúlyozta: ha valaki betelefonál a kamarába, hogy ajánljanak jó szakembert, akkor a szervezet azokat a mestereket ajánlja majd, akik a BKMKIK keretein belül szerezték meg a mesteroklevelet.

Majd kiemelte: Kecskemét és a vármegye az egyik leggyorsabban fejlődő térség az országban. Több területen fejlődik, ennek a része az iskolai rendszer átalakulása, melynek keretében a duális képzés egyre nagyobb teret foglal el. Felhívta a figyelmet a kecskeméti egyetemi oktatásra, melynek keretében a mesterek találhatnak olyan oktatási formát, amely a tudásukat bővítheti.

Ezt követően a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöki érmét adta át Gaál József megyei elnök Pivon Józsefnek a vármegyében végzett eredményes tevékenységéért, magas szakmai színvonalú munkájáért. A méltatás során elhangzott: Pivon József élete összefonódik a szakmával és a szakmáért végzett iparközösségi tevékenységgel. Az ipartestület, a Kézműves Kamara vezető tisztségviselőjeként, majd a BKMKIK Kézműipari tagozatának alelnökeként a kisiparos vállalkozók mindennapjainak megkönnyítésével, szakmai fejlődésük oktatásokon és képzéseken keresztül történő biztosításával, kiváló diplomáciai érzékével és fellépésével, együttműködő magatartásával beírta magát a magyar kamara történetébe.

Ezt követően a mestervizsgabizottságok mostani és korábbi elnökei kaptak elismeréseket: Domokos József szakács szakma, Horváth Imre pincér, felszolgáló, Ballus Edit férfi- és női ruhakészítő, Szabó József karosszérialakatos, Hornyák Sándor gázvezeték- és -fogyasztóberendezés szerelő, Gábris Elek Andor fényképész, Szili József asztalos, Szűcs Pál ács-állványozó, Józsa László villanyszerelő, Benedek Tamás József fogtechnikus. Majd a rendezvényen a kamara Aranykoszorús mester címet adományozott Józsa Lászlónak és Vargáné Balla Mária szakács mesternek. Végül 17 autószerelő, 6 gázkazánszerelő, 7 kozmetikus, és 10 kőműves szakember vette át a mestereknek járó díszoklevelet a vármegyei kamara elnökétől és az aktuális vizsgabizottság elnökétől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában