Kiskunfélegyháza

2023.12.23. 18:03

Madárbarát karácsonyfát készítettek a platános diákok

Állatbarát Általános Iskola lévén a madarakra is gondoltak a kiskunfélegyházi Platán Általános Iskola tanárai és diákjai, akik madárbarát karácsonyfát állítottak az intézmény udvarán. Az örökzöld fenyőt madáreleséggel díszítették fel, hogy az iskola udvarában telelő kismadarak se éhezzenek a téli szünet alatt. A faggyúgolyóval, gyümölcsökkel, dióval, mogyoróval feldíszített fa alá napraforgót is szórtak, hogy biztosan ne maradjanak éhen a kismadarak.

Vajda Piroska

A faggyúgolyóval, gyümölcsökkel, dióval, mogyoróval feldíszített fa alá napraforgót is szórtak a gyerekek

Fotó: Beküldött fotó

A madárbarát karácsonyfával az iskola egykori igazgatója, Meizl Ferenc előtt is tisztelegtek. A közelmúltban elhunyt pedagógus ugyanis a helyi madárbarát klub vezetőjeként szívügyének tekintette a madárvédelmet. 

Madárbarát Iskola címet is viseli az iskola

A Platán-iskola a Madárbarát Iskola címmel is büszkélkedhet, a madarak gondozására is nagy hangsúlyt fektetnek. Több évtizedes munkásságuknak köszönhetően az iskola melletti park ma már madárbarát élőhely, ahol számtalan etető, itató és odú várja a madarakat. Ebben a tevékenységben állandó segítője volt az iskolának Meizl Ferenc korábbi igazgató, akinek irányításával készítettek a gyerekek az odúkat és etetőket, illetve rovarhoteleket is.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában