Óév

2023.12.17. 20:20

Különleges ajándékot kapnak a gyermekek Kiskőrösön

Az idén 187 olyan kisgyermek kaphat Kiskőrös egyedi ajándékából, akik Petőfi Sándorral azonos napon születtek. Igaz, 200 évvel később 2023. január 1-én.

Barta Zsolt

A felvételen Domonyi László polgármester írja alá a kötetek üdvözlő kártyáit

Fotó: Barta Zsolt

A városban évtizedes szokás, hogy a polgármester levélben megkeresi az újszülöttek családját, akiket meghívnak a Petőfi-szilveszterre, amelyet minden évben megrendeznek a településen. Ennek keretében nem csak felidézik Petőfi Sándor alakját, hanem más programok mellett azoknak a gyerekeknek, akik már ekkor csaknem egy évesek átnyújtják a város által megrendelt egyedi, Petőfi összes írását, költeményét tartalmazó számozott kötetet. Domonyi László polgármester nyújtja át a művelődési házban a szülőknek és a gyerekeknek ezt különleges kiadványt. Az idén 187 gyerek született idehaza január 1-én. Akik tehát eljönnek Kiskőrösre, azok helyben megkapják a város ajándékát, akik nem tudnak, azoknak pedig Kiskőrös vezetése postán küldi el a kötetet.


 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában