Kecskemét

2023.12.04. 17:17

Közösen készítettek adventi koszorút a hunyadivárosiak − galériával

Advent első vasárnapja a keresztények számára fontos ünnep, hiszen elkezdődik az ünnepre való készülődés, lelki hangolódás. Kecskeméten, a Hunyadivárosi Közösségi Házban közös adventikoszorú-készítést tartottak a városrészben lakóknak.

Lizik-Varga Katalin

Sok családban hagyomány, hogy a koszorút közösen készítik el

Fotó: Lesku Katalin

Az advent egyik legismertebb jelképe az adventi koszorú, melynek négy gyertyáját vasárnaponként gyújtják meg. Sok családban hagyomány, hogy a koszorút közösen készítik el, és vannak közösségek − akárcsak a hunyadivárosi − is, akik együtt alkotnak ilyenkor.  

A vasárnapi eseményre több mint 20 gyermek jelentkezett, őket a szüleik és a nagyszüleik kísérték el, sőt segítettek az alkotásban is. A szervezők pedig meleg teával és pattogatott kukoricával várták a résztvevőket és a kellékeket is biztosították számukra.  

Végül gyönyörű alkotások készültek, a kicsik mosolygós arccal vitték el otthonukba a koszorúikat, hogy családjuk körében meggyújthassák az első gyertyát.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában