Hangverseny

2023.12.13. 14:15

Háromszáz kisdiák hangja csendült fel a kecskeméti Nagytemplomban – galériával, videóval

A karácsonyhoz közeledve, az adventi időszakban az általános iskolás kórusok is ünnepi hangulatot varázsoltak kedden délután a kecskeméti Nagytemplom falai közé.

Orosz Fanni Flóra

A hangversenyen nyolc iskola kórusban éneklő diákjait hallhattuk, akik a karácsonyi dalok mellett Kodály szimfóniáit is megidézték

Fotó: Orosz Fanni Flóra

Az ünnepi hangulatú városi hangversenyt hagyományosan az adventi időszakban tartják már 1991 óta. Idén csaknem 300 kisdiák hangja csendült fel a díszes Nagytemplomban, hogy a szívűnkhöz már most közel érezhessük a szeretet ünnepét. A hangversenyen ezúttal 8 iskola kórusban éneklő diákjait hallhattuk, akik a karácsonyi dalok mellett Kodály szimfóniáit is megidézték. 

Köszöntőbeszédet mondott Lévai Jánosné tanácsnok, aki megkülönböztetett tisztelettel köszöntötte Szalayné Mónus Ildikót, a Vásárhelyi Pál Általános Iskola intézményvetetőjét és Wamzer Gabriella tanárnőt, akik lelkiismeretes munkájukkal sok-sok éve ünnepi hangulatot varázsolnak Kecskemét egyik legmeghatározóbb épületébe. A tanácsnok Szemereyné Pataki Klaudia polgármester nevében is köszöntötte az egybegyűlt szülőket, és a daloló fellépőket. Hozzátette, hogy a Téli Csodaország és Kecskeméti Advent fesztiválon is főszerepet játszanak a gyermekek, akik ingyen korcsolyázhatnak, sőt a városháza belső Meseudvarába is bekukkanthatnak. 

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában