Testületi ülés

2023.12.16. 11:20

Döntés született: Továbbra is támogatják a félegyházi kórház szakrendeléseit

A korábbi évekhez hasonlóan jövőre is támogatja a városi kórház szakrendeléseinek működtetését a félegyházi önkormányzat. Erről az év utolsó testületi ülésén döntöttek a városatyák.

Vajda Piroska

Jövőre is támogatja a városi kórház szakrendeléseinek működtetését a félegyházi önkormányzat

Fotó: Vajda Piroska

A határozat értelmében 19,23 millió forintot biztosít a város a gyermek-, a kardiológiai és szívultrahang-, illetve a szemészeti szakrendelés működtetéséhez, és a várólisták csökkentéséhez. A gyermek szakrendelésre 4,3 millió forintot, a kardiológiai- és szívultrahang szakrendelésre 8,7 millió forintot, a szemészeti szakrendelésre 6,1 millió forintot. Döntöttek továbbá arról, hogy további egy évre Tarjányi Gabriellát bízzák meg a védőnői szolgálat vezetésével. 

Bővítik a városi kitüntetések körét

Félegyházán jellemzően sok az olyan jótékonykodó és önzetlen, segítőkész ember, valamint közösség és szervezet, amelyek az arra leginkább rászorultaknak segítséget nyújtanak. A kitüntetések körének bővítésével erkölcsileg elismerhetők lesznek azok a Kiskunfélegyházán karitatív tevékenységet végző személyek, szervezetek, amelyek olyan sokat tesznek a nehéz helyzetbe került személyek, családok megsegítésében.

Fotó: Vajda Piroska

Móra-emlékévvé nyilvánították 2024-et

A városatyák elfogadták Kállainé Vereb Mária a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület elnöke és Kapus Béláné örökös tiszteletbeli elnöke javaslatát, miszerint 2024-es évet Móra-emlékévvé nyilvánítsák. Jövőre ugyanis több jeles évforduló is lesz: így Móra Ferenc születésének 145., halálának 90., Móra István születésének 160., és Móra László halálának 80. évfordulóját ünnepeljük. A programokat az egyesület úgy állította össze, hogy illeszkednek a Félegyháza várossá nyilvánításának 250 éves évfordulójához.

Fejlesztik a fűtésrendszert

Hozzájárultak továbbá a képviselők a városi sportcsarnok fűtésrendszerének korszerűsítéséhez. A Félegyházi Szabadidő és Sport Nonprofit Kft. által üzemeltetett sportcsarnok fűtésrendszere ugyanis jelentős költségeket ró a társaság költségvetésére. A létesítmény fenntartója abban, bízik, hogy a korszerűsítéssel jelentős megtakarítást érnek el. A fejlesztés mintegy 15 millió forintba kerül, amit a cég saját költségvetéséből finanszíroz. 

Fotó: Vajda Piroska

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában