Összefoglaló

2023.12.29. 20:51

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. december 29.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Traktoros felvonulás Géderlakon

Fotó: Zsigmond Enikő

Több elismeréssel is büszkélkedhet Nagykőrös.

Felhívást tett közzé a Kiskunsági Víziközmű Szolgáltató Kft. a nem lakossági felhasználói kör számára, miszerint 2024. január 1-től országosan egységes, alapdíjból és fogyasztással arányos díjból álló kéttényezős díjrendszert vezetnek be a szolgáltatók.

Az Origo cikkében annak járt utána, mit lehet tudni a korábbi Forma1-es világbajnok jelenlegi állapotáról. Michael Schumacher 2013. december 29-én szenvedett drámai síbalesetet.

Számítógépek százmilliói végezhetik a kukában a Windows 10 búcsúzásának köszönhetően.

Az elmúlt napokban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei két, csempészcigarettával bélelt furgont füleltek le az M5-ös és az M43-as autópályákon. A pénzügyőrök először az M5-ös autópályán egy Bulgáriából érkező járművet ellenőriztek. A sofőr arról nyilatkozott, hogy Németországba tart, és nem visz magával jövedéki terméket. A járőrök a furgon átvizsgálásakor, a jármű alján lévő pótkerékben 190 doboz bolgár zárjegyes cigarettát találtak – írta közleményében a NAV.

Nemsokára a hátunk mögött hagyjuk az elmúlt esztendőt, s előttünk áll majd az újesztendő, a láthatatlan, ismeretlen, titokzatos jövendő. Bár ilyenkor boldog új évet szoktak kívánni egymásnak az emberek, sokan mégis kicsit félve néznek a jövőbe. Bán Béla, a Bács-Kiskunsági Református Egyházmegye esperese szerint bár nem tudjuk mi vár ránk, biztosak lehetünk abban, hogy Isten nem mondott le erről a világról. 

Újév idején az emberek többsége visszatekint, sokan pedig célokat állítanak maguk elé. Anyagi gyarapodást remélnek, sportolni akarnak vagy új munkahelyre vágynak. Általában az újévi fogadalmak sora ebben szokott kimerülni. Azonban egyre többen veszik az irányt a környezettudatos életmód felé. Heinrich Blanka, a kecskeméti Zöld Misszió Csomagolásmentes Bolt üzletvezetője szerint a zero waste, azaz a hulladékmentes életmód felé kis lépésekkel érdemes haladni, elkezdeni pedig bármikor lehet, például szilveszterkor is. Az alábbiakban tanácsokat kapunk arról, hogy mi szükséges ahhoz, hogy az évet környezettudatosabban zárjuk, és ennek jegyében kezdjük meg a következőt.

Meghaladta az egymilliót a nemzeti konzultációban résztvevők száma – közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára pénteken az MTI-vel.

Megöltek egy 69 éves nőt péntek hajnalban Encsencsen, a rendőrség nagy erőkkel keresi az elkövetőt - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

Lezárult az „PETŐFI 200” címet viselő, Bács-Kiskun vármegyét érintő projekt, amelynek célja a Petőfi-kultusz szellemét, illetve a Petőfi Emlékévek aktualitását felhasználva a közöségépítés, valamint a helyiek szülőföldjükhöz való kötődésének erősítése volt. A projekt 686 millió forint összegű vissza nem térítendő európai uniós támogatással valósult meg – írta közleményében a vármegye önkormányzata.

Az első Duna menti traktoros felvonulás 2022 december végén egy baráti összejövetelnek indult, de már akkor is több mint negyvenen gyűltek össze, hogy végig gurulják a környék településeit. Az első olyan jól sikerült, hogy már akkor elhatározták, hagyományt teremtenek ebből.

A HírTV Radar című műsorában sorra vették a 2023-as év legnagyobb visszhangot kiváltó bírósági ügyeit.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában