Felvonulás

2023.12.29. 20:29

Több mint százhúsz traktor gurult végig Géderlak utcáin – galériával

Az első Duna menti traktoros felvonulás 2022 december végén egy baráti összejövetelnek indult, de már akkor is több mint negyvenen gyűltek össze, hogy végig gurulják a környék településeit. Az első olyan jól sikerült, hogy már akkor elhatározták, hagyományt teremtenek ebből.

Zsigmond Enikő

Másodjára rendezték meg a traktoros felvonulást

Fotó: Zsigmond Enikő

Nemes Gergely és Posztobányi Sándor főszervezők mellé idén egy hölgy, Szakács Eszter is társult, hogy segítsen a szervezésben, hiszen már az év vége közeledtével lehetett látni, hogy élénk érdeklődés mutatkozik az esemény iránt, egyre többen regisztráltak a II. Óévbúcsúztató Traktoros Felvonulásra.

– Elmondhatom, hogy szinte az összes traktorost ismerjük, tudjuk, melyik gép melyik céghez, gazdához tartozik, a határban intünk egymásnak. Ez az év végi jókedvű gurulás a gazdáknak egy lehetőség a munkán kívüli találkozásra, baráti összejövetel, de idén kicsit kinőtte magát, ugyanis százhuszonketten regisztráltak a járművükkel – mondta el az eseményről Nemes Gergely, akitől azt is megtudtuk, hogy a környékbeli gazdákon kívül érkeztek résztvevők távolabbról is, például Dusnokról, Hajósról, Soltról, Dunavecséről, Csengődről, de még Kecskemétről is.

A géderlaki focipálya és a Leták Kft. közötti füves területről indult a karácsonyi fényekkel, díszekkel, zászlókkal ékesített konvoj pénteken szürkületkor, és hangos dudaszóval, tülköléssel járták végig a harminc kilométeres távot Géderlak, Ordas, Dunapataj, Szelidi-tó, Újtelek, Szakmár, Negyvenszállás, Kalocsa, Foktő, Uszód, Dunaszentbenedek, Géderlak útvonalon.

Több támogatójuk is akadt idén. A tavalyihoz hasonlóan a géderlaki önkormányzat is felkarolta az idei eseményt, ezenkívül a helyi Leták Kft. a nagy létszámra tekintettel az egyik üzemcsarnokát a résztvevők rendelkezésére bocsátotta az esti vacsorához, némi folyékony kenyérrel is megtámogatva a rendezvényt. A bográcsba való is felajánlásból érkezett, három birka és egy kecske finom pörköltje került az asztalokra, melyeket több mint háromszáz fő ült körül. Az est folyamán lehetőség nyílt összegezni az idei évet, megbeszélni, ki mit tervez jövőre, amolyan gazdák közötti nagy szakmai, baráti beszélgetésekre

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában