Támogatás

2023.12.20. 19:41

A halasi kórház gyermekosztályának karácsonyfája alá már megérkeztek az ajándékok – galériával

Több mint egymillió forint értékű kórházi eszközt és felszerelést kapott az Életünk a gyermekünk Közhasznú Alapítványtól a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház, a Szegedi Tudományegyetem Oktató Kórházának Csecsemő- és Gyermekfertőző, Kora-újszülött osztálya.

Pozsgai Ákos

Új eszközöket kapott a halai kórház gyermekosztálya

Fotó: Pozsgai Ákos

A nagy értékű ajándékot szerda délután adták át a halasi kórház gyermekosztályának előterében az alapítvány képviselői, Varga Alajos kuratóriumi elnök és Kastyják Jánosné, kuratóriumi tag Dr. Szepesvári Szabolcs főigazgató, Dr. Balázsik Andrea osztályvezető főorvos, Dittmayer Péter ápolási igazgató és Pakai Istvánné vezető ápoló jelenlétében.

– Az Életünk a gyermekünk Közhasznú Alapítványt huszonöt évvel ezelőtt azzal a céllal hozták létre, hogy segítse a gyermekek egészségügyi ellátását korszerű eszközökkel, felszerelésekkel, ami elősegíti a gyógyulásukat – mondta Varga Alajos kuratóriumi elnök. Az elmúlt negyedszázadban több millió forint értékben vásárolt az alapítvány a gyermekosztály számára eszközöket. Az alapítvány 2022-es adó 1 százalékból származó bevétele 1,5 millió forint volt, ebből az összegből vásárolt eszközöket és felszereléseket az alapítvány a gyermekosztály részére.

Dr. Balázsik Andrea osztályvezető főorvossal és az osztály dolgozóival történt egyeztetés alapján vásároltak hat elektronikus csecsemőmérleget, három csecsemőhossz-mérőt, öt pelenkázólapot, három kompresszoros inhalátort, egy digitális okos fonendoscope-ot és öt falra szerelhető lapos tévét több mint 1 millió forint értékben.

A Csecsemő- és Gyermekosztályon, illetve a Gyermekfertőző osztályon az alapítvány támogatásával eddig is minden kórteremben volt televízió, ami a gyermekek kórházban tartózkodásának ideje alatt segíti a figyelem elterelését a betegségükről és otthonosabban is érzik magukat a kis betegek. Most a régi típusú televíziók közül öt készüléket cseréltek modernebbre, a régi televíziók olyan részlegekre kerülnek, ahol eddig nem volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában