Baon podcast

2023.11.24. 06:50

Szoboszlay Eszter animációs filmje dupla díjat kapott – podcast

Kecskemétről Szoboszlay Eszter, a Kecskemétfilm Kft. animációs filmrendezője a közelmúltban dupla díjat nyert a Cinemira Nemzetközi Gyerek- és Ifjúsági Filmfesztiválon. Az Arany Mókus díj kapcsán beszélgetett vele a Hír FM kecskeméti adásában Vízi Zalán szerkesztő-riporter.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: Szalay Tamás

Az ismert filmrendező, grafikusművész a beszélgetés során elmondta: hogyan alakult a szakmai pályafutása, mi motiválta, hogy a grafika után az animációs filmrendezés felé menjen. Édesapja révén az animációs világban nőtt fel, így nem állt tőle távol. Kedvenc motívuma a doboz, amibe bele lehet nézni. A most díjnyertes alkotása a Találkozások egy animációs rövidfilm, melyben egy félig olvashatatlan, feladó nélküli üzenet hozza össze egy társasház magányos lakóit, akiket állatfigurák jelenítenek meg. A versenyen a gyerekzsűri által odaítélt legjobb filmtervnek járó fődíjat, valamint a felnőtt szakmai zsűri díját kapta.  

A cikkben szereplő podcast megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában