Megnyitó

2023.11.09. 12:41

Nemzetközi tanulmányi útnak ad ottont a Kecskeméti Áldozatsegítő Központ

A Kecskeméti Áldozatsegítő Központ az Áldozati Jogok Európai Hálózata Egyesület szervezésében egy nemzetközi tanulmányútnak ad otthont.

Orosz Fanni Flóra

Barta Gábor, az Áldozatsegítő Központ irodavezetője

Fotó: Orosz Fanni Flóra

Az Áldozati Jogok Európai Hálózata Egyesülete egy szakértői hálózat az áldozatsegítés területén, amely az európai uniós tagállamok kormányzati házat segítő szakembereit tömöríti. Az együttműködés célja a tudás átadása és cseréje, illetve a közös gondolkodás. Ennek egyik formája az aktuális tanulmányi út, melynek ezúttal a Kecskeméti Áldozatsegítő központ ad otthont. 

A tanulmányi úton hét nemzetközi szakértő vesz részt hat különböző tagállamból. A találkozó fókuszában a közvetlen áldozatelérés áll, illetve a Kecskeméti Központ munkavégzése.

– Azt gondolom, az igen magas helyi együttműködés miatt lehetünk mi a házigazdái ennek az eseménynek – közölte Barta Gábor, az Áldozatsegítő Központ irodavezetője, koordinátora.

Fotó: Orosz Fanni Flóra

Szerencsére az Áldozatsegítő Központ és a rendőrség együttműködése évek óta gördülékenyen folyik, ennek kapcsán dr. Vaslóczki Ferenc rendőrfőkapitány-helyettes így fogalmazott.

– A rendőrség alap feladata a bűncselekmények megelőzése. Amit nem tudunk megelőzni, annak kapcsán a második legfontosabb feladatunk, hogy akit sérelem ért, őket amennyire csak lehet, reparáljuk – mondta.

Abban az új felfogású rendészeti megközelítésben, amelyet dr. Gulyás Zsolt rendőrfőkapitány és munkatársai is vallanak, kulcsfontosságú, hogy amennyire csak lehet közreműködjenek az esetleges sérelmek helyreállításában.

Fotó: Orosz Fanni Flóra

A csütörtöki megnyitón köszöntőbeszédet mondott Kecskemét önkormányzata részéről Engert Jakabné alpolgármester.

– Néhány évvel ezelőtt nagyon örültünk ennek a lehetőségnek, hiszen nagyon sok segítő szerveztünk van már a városban, viszont az áldozatsegítő központ még hiányzott. Nagyon fontos, hogy ez az egész anonim, tehát akit bármilyen bántalmazás, sérelem ér, bizalommal fordulhat ide – mondta.

Engert Jakabné alpolgármester
Fotó: Orosz Fanni Flóra

Az Arany János utca 10. szám alatti központ minden munkanap 8-kor nyit, hétfőn 18, kedden 17, szerdán és csütörtökön 16.30, pénteken 14 óráig van nyitva. Telefonszáma: 76/795-955, e-mail-címe: [email protected], honlap: www.vansegitseg.hu, non-stop hívható ingyenes áldozatsegítő vonal: 06-80/225-225.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában