Beruházás

2023.11.24. 20:01

Közel 40 millió forintba került az új bringapálya Kecskeméten – galériával, videóval

Az ősz végéhez közeledve újabb sportolási lehetőség nyílik a kecskemétiek előtt, ugyanis pénteken megnyitotta kapuit egy új pumptrack bringapálya a Műkertvárosban.

Orosz Fanni Flóra

A pályát bárki díjmentesen igénybe veheti

Fotó: Orosz Fanni Flóra

A megnyitón a kecskeméti önkormányzat részéről jelen volt dr. Szeberényi Gyula Tamás országgyűlési képviselő, Lévai Jánosné önkormányzati képviselő és Jánosi István önkormányzati képviselő, továbbá a projekt civil kezdeményezője, Hódi András és családja is bemutatkozott. 

Köszöntőbeszédet mondott Szeberényi Gyula Tamás országgyűlési képviselő. –Mindig nagyon fontosnak gondoltam, hogy a fiatalokat valahogy megfogjuk. Hogy egy olyan tartalmas sportolási lehetőséget adjunk nekik itt helyben, ami által kötődnek a városrészhez – fogalmazott. 

Az Aktív Magyarország Program – Országos Bringapark Program 2023. keretében megvalósult új kecskeméti pumptrack bringapálya részleteiről a projekt civil kezdeményezőjét, Hódi Andrást kérdeztük. András szerint a sportot sosem késő és sosem túl korai elkezdeni, bizonyítja ezt a hároméves kislánya is, aki a nagyokkal együtt már önállóan használja a közepes nehézségű hullámpályát. 

András elárulta, hogy idén kaptak egy pályázási lehetőséget: az Országos Bringapark Program keretein belül pályázott Kecskemét önkormányzata. Megtudhattuk, hogy a műkertvárosi bringapark ötven százalékban állami támogatásból valósulhatott meg, összesen pedig 39 millió 600 ezer forintba került a kivitelezés. A pálya építése csupán két hónapja, október elején vette kezdetét, de a gyors és hatékony kivitelezésnek hála, már a tél beköszönte előtt kiélvezhetik a sportolni vágyók.  

– Ez egy pumptrack angolosan. Magyarra fordítva hullámos pályát jelent. Lekerekített dombokkal, amit gördeszkával, görkorcsolyával, rollerrel és természetesen biciklivel is lehet használni – magyarázta András. 

– A gyerekek kint vannak a levegőn, mozognak, és játékosan úgy fejlesztik a testüket, hogy közben jól érzik magukat és játszanak 

– fejtette ki a pálya létjogosultságát.

A pályát bárki díjmentesen igénybe veheti, de a jövőben rendezvényeket, illetve versenyeket is szeretnének rendezni a vadonatúj műkertvárosi pályán.  – Nem titkolt szándékunk, hogy 2024-ben az Országos Bajnoki Sorozatnak egy fordulóját idehozzuk – mondta András.  

Az országos rendezvényen kívül a Hódi team, vagyis Hódi András és családja szeretnének helyi, akár vármegyei szintű rendezvényeket, mini bajnokságokat szervezni.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában