Meglepetés

2023.11.01. 19:45

Hetvenedik születésnapján köszöntötték Szegedi Gábor fogathajtó világbajnokot Halason

A kiskunhalasi Hirling József Lovasparkban gyűltek össze a családtagok és lovasbarátok, ahol meglepetés ünnepséget szervezetek Szegedi Gábor, Pro Urbe díjas fogathajtó világbajnoknak, akit a hazai lovassport vezetői mellett Kiskunhalas polgármestere is köszöntött.

Pozsgai Ákos

Fotó: Ifj. Szegedi Gábor Facebook-oldala

Fülöp Róbert polgármester köszöntőjében külön is megemlékezett arról, hogy Szegedi Gábor 27 évvel ezelőtt kapta meg Kiskunhalas Pro Urbe díját, amelyet Tóth Zoltán akkori polgármester adott át a neves fogathajtónak, aki méltatta a lovas sportszakember elért eredményeit, emlékeztetve, hogy az akkori világsikert a puszta tízes lovasfogat hozta meg.

Szólt a halasi lovas élet meghatározó, a lovaspark névadója, az ugyancsak Pro Urbe díjas Hirling Józsefről és Varró József lovas olimpikonról, akikkel közösen alapozták meg azt a szakmai munkát, amit a többi kiváló lovas szakemberrel végeztek Kiskunhalason. A városvezető szerint a kitartó munkának köszönhetően országosan és nemzetközileg is ismert és elismert, kimagasló szakmai hátteret nyújtó lovas központtá vált a halasi bázis, amely az elmúlt években jelentős fejlesztésen ment keresztül.

Dallos Gyula, a Kincsem Nemzeti Lovas Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztos, magyar díjlovas, örökös magyar bajnok Szegedi Gábor lovas katonai múltjáról beszélt, hogy a határőrség tisztjeként mindig udvarias és szolgálatra kész volt, a fegyelem és a szolgálat iránti tisztelet határozta meg munkáját.

Lázár Vilmos, a Magyar Lovassport Szövetség elnöke, aki az 1989-es kettesfogathajtó vb-győztes magyar csapat tagja volt Fehér Mihály és Szegedi Gábor mellett, a hazai és nemzetközi lovassportért és lovas kultúráért, a lovasoktatás terén nyújtott kimagasló munkáját emelte ki Szegedi Gábornak, akit szeretet és tisztelet övez.

Juhász Tibor, a Magyar Lovassport Szövetség elnökségi tagja, a kiskunhalasi lovasbázist üzemeltető társaság nevében köszöntötte Szegedi Gábort születésnapján.

– Nagyon boldog 70. születésnapot kívánok édesapámnak! Hálásan köszönve azt a mérhetetlen sok jót, amit Tőle kaptam! – írta közösségi oldalán ifjabb Szegedi Gábor, aki ma már szintén nemzetközi hírű lovas szakemberként járja a világot, és méltó folytatója édesapja hagyományteremtő tradícióinak. A sportszakember Kuvaitból, jelenlegi munkahelyéről utazott haza Kiskunhalasra, hogy személyesen is köszönteni tudja édesapját a meglepetés születésnapi ünnepségen, ahol Szegedi Gábor egykori segédhajtói, Németh Imre és Romsics Csaba birkapörköltet és slambucot főztek bográcsban a vendégeknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában