Bács-Kiskun

2023.11.02. 19:09

Elérhető az ingyenes influenza elleni védőoltás

Hétfőtől elérhető a térítésmentes influenza elleni védőoltás a három évesnél idősebbeknek – közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ az MTI-vel.

Tapodi Kálmán

Mindenkinek érdemes felvennie a védőoltást

Fotó: Pozsgai Ákos / illusztráció

Azt írták: a múlt héten befejeződött az influenza oltóanyagok kiszállítása a háziorvosi praxisokba és a foglalkozás-egészségügyi orvosokhoz, így október 30-tól a felnőttek részére rendelkezésre áll a háromkomponensű oltóanyag. Jelezték: a kockázati csoportba tartozók számára a kormány az idei évben is térítésmentesen biztosítja a vakcinát, ez ebben a szezonban 949 ezer adagot jelent. Az influenza elleni védőoltás különösen javasolt a 60 év felettieknek, krónikus betegeknek, egészségügyi és szociális dolgozóknak, várandósoknak. Közölték azt is, hogy a 3 éven aluliak védőoltására háromezer adag Vaxigrip Tetra és ezer adag Fluenz Tetra oltóanyag biztosított, ezek hamarosan országszerte elérhetővé válnak. Az influenza vakcina beadatása azoknak is ajánlott, akik nem jogosultak térítésmentes védőoltásra, számukra az oltóanyag orvosi vényre, a gyógyszertárban vásárolható meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában