Kecskemét

2023.11.16. 19:12

Debrecenben és Sármelléken landoltak a Gripenek

Sikeresen áttelepült Sármellékre, a Hévíz-Balaton Repülőtérre az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár kijelölt állománya az Adaptive Hussars 2023 gyakorlat keretén belül − közölte a honvedelem.hu. 

Tapodi Kálmán

Forrás: honvedelem.hu

A tájékoztatás szerint a Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ által meghatározott repülőműveleti, a szárazföldi erőket támogató, valamint járőrözési, konvojkísérési és légi harc feladatokat végeznek majd.

Mint azt a Magyar Távirati Iroda közölte: az ideiglenes táborban a kecskeméti honvédek az MH Dánielfy Tibor 205. Légvédelmi Rakétaezred és az MH Bauer Gyula 5. Területvédelmi Ezred katonáival, valamint tizenegy honvéd tisztjelölttel együtt kezdték meg a szolgálatot.

A honvedelem.hu portál csütörtökön arról is beszámolt, hogy az Adaptive Hussars 2023 gyakorlat különlegességét jól jelzi: meghatározott feladataik miatt Gripen vadászgépek szálltak le a debreceni repülőtérre, majd rövid tartózkodás után repültek is tovább.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában