Összefoglaló

2023.11.28. 21:10

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. november 28.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Felvételünk a tiszaugi férfi házánál készült, aki robbantással fenyegetőzött

Fotó: Donka Ferenc

Vármegyénkben töltött közel három napot Novák Katalin köztársasági elnök múlt héten. Az államfő Bács-Kiskun több településére és a határra is ellátogatott. Ennek kapcsán kérdeztük.

November 27-én reggel 8:00-18:00 között tartották a már hagyományossá vált Gong Véradást a Hírös Agórában, ahol a Magyar Vöröskereszttel együttműködve várták a jelentkezőket. 

Egy zavartan viselkedő férfihez riasztották a TEK műveleti egységét hétfő délután a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai Tiszaugon az üdülősorra. Szemtanúk elmondása szerint rengeteg rendőrautó, mentő és tűzoltó is érkezett a helyszínre, ahol információk szerint egy férfi felgyújtotta az autóját, majd több gázpalackkal bezárkózott a házába.

Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 2186-an lépték át Bács-Kiskunban.

Információs standokkal telt meg az MNÁMK aulája hétfőn. Hét egyetem és három egyéb szervezet munkatársai látogattak el az intézménybe azzal a céllal, hogy személyesen informálják a diákokat az adott felsőoktatási intézmény által kínált továbbtanulási lehetőségekről.

Soltész Gergő a Kiskunhalasi Református Központi Általános Iskola diákja, családjával a helyi református gyülekezethez tartozik. Speciális műtétre van szüksége, amit csak külföldön végeznek, az operáció várható költsége több mint 25 millió forint. A Gyógyító Angyal Közhasznú Alapítvány gyűjtésbe kezdett Gergő műtétjét támogatva.

Több mint 294 millió forint vissza nem térítendő EFOP támogatást nyert a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház ellátásfejlesztésre, rendelőintézet felújításra és eszközbeszerzésre.

A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából „Legendák és Hősök” elnevezéssel indított kulturális programsorozat részeként közel százhúsz kadét tekinthette meg a Bánk Bán című előadást a Nemzeti Színházban, a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Dékáni Árpád Technikumból negyven kadét nézte meg az előadást.

Tóth Dóra egészségpszichológus saját tapasztalatait is megosztotta a Hír FM kecskeméti adásában Vízi Zalán szerkesztő-riporterrel való beszélgetés során.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő volt a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség országjáró fórumának vendége kedd este Kecskeméten, a Kocsis Pál Mezőgazdasági Szakközépiskolában. A Védjük meg hazánk szuverenitását! című fórumon a kormányszóvivő a nemzeti konzultáció fontosságát hangsúlyozta. Szentkirályi Alexandra közös kiállásra kért a kormány nevében hazánk szuverenitásának védelméért, az Európai Unió felől érkező nyomással szemben. A kormányszóvivő kiemelte: ehhez az szükséges, hogy minél többen válaszolják meg a nemzeti konzultáció kérdéseit, és küldjék vissza a konzultációs íveket.

 

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában