Kocsis Pál Mezőgazdasági Szakközépiskola

2023.11.28. 20:57

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő volt a szuverenitásvédelmi fórum vendége Kecskeméten – galériával

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő volt a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség országjáró fórumának vendége kedd este Kecskeméten, a Kocsis Pál Mezőgazdasági Szakközépiskolában. A Védjük meg hazánk szuverenitását! című fórumon a kormányszóvivő a nemzeti konzultáció fontosságát hangsúlyozta. Szentkirályi Alexandra közös kiállásra kért a kormány nevében hazánk szuverenitásának védelméért, az Európai Unió felől érkező nyomással szemben. A kormányszóvivő kiemelte: ehhez az szükséges, hogy minél többen válaszolják meg a nemzeti konzultáció kérdéseit, és küldjék vissza a konzultációs íveket.

Horváth Péter

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő

Fotó: Bús Csaba

 A nagy érdeklődés mellett megrendezett fórumot megelőzően Szentkirályi Alexandra sajtótájékoztatót tartott. A kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy az elmúlt évek nehézségei mellett a jelen egy fontos kihívásait is kezelnie kell hazánknak: az Európai Unió és annak elitje folyamatosan támadja Magyarországot. – Olyan nyomás alatt tartják Magyarországot, amivel csak közösen összefogva tudunk megbírkózni. Nemzeti konzultációt indítottunk annak érdekében, hogy megüzenjük Brüsszelnek a magyar emberek véleményét: hogy azt szeretnénk, mi döntsünk a saját életünkről, arról, hogy kit engedünk be magunkhoz és kit nem, hogyan védjük meg a családokat a legnehezebb gazdasági körülmények között, és azt, hogy hogyan neveljük a gyerekeinket – világított rá a nemzeti konzultáció céljára Szentkirályi Alexandra.

A kormányszóvivő hangsúlyozta, hogy az EU-val fennálló vitákra a jövő júniusi választásokon adható hathatós válasz, de addig is hallatni kell a hangunkat, amivel azt üzenjük, hogy nem kérünk a gyámkodásból.

Szentkirályi Alexandra határozottan kijelentette: kitartanak a családtámogatási rendszer, a hagyományos családmodell, a rezsicsökkentés és a zéró illegális migráció politikája mellett.

Éppen ezért számítanak arra, hogy az elkövetkező hetekben minél többen mondják el véleményüket a nemzeti konzultációs ívek visszaküldésével.

– Erre szükségünk van, mert csak úgy lehet ellenállni annak a nyomásnak, ami Brüsszelből a magyar kormányra nehezedik, hogy komoly felhatalmazást élvezünk az emberek részéről – emelte ki a kormányszóvivő, ismét hangsúlyozva, hogy a nemzeti konzultáció kitöltésével Magyarország szuverenitásvédelmére adnak felhatalmazást a magyarok.

A fórum házigazdája dr. Szeberényi Gyula Tamás országgyűlési képviselő volt, és jelen volt dr. Salacz László országgyűlési képviselő és Szemereyné Pataki Klaudia polgármester.

Karácsonyig minden magyar háztartásba kézbesítik a kérdőíveket, és január 10-ig lehet azokat visszaküldeni, a későbbiekben internetes kitöltésre is lesz lehetőség.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában