Kecskemét

2023.11.28. 11:20

Eszközöket vásárolt és felújította rendelőintézetét a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház

Több mint 294 millió forint vissza nem térítendő EFOP támogatást nyert a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház ellátásfejlesztésre, rendelőintézet felújításra és eszközbeszerzésre.

Horváth Péter

A projekt 2022 február 1-től 2023 november 30-ig tart

Forrás: Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház

A projekt 2022 február 1-től 2023 november 30-ig tart. A fejlesztés eredményeként idén november végéig megvalósult a Csabay Géza körút felől megközelíthető rendelőintézet bejáratának modernizációja, infokommunikációs akadálymentesítése Kecskeméten. Felújították a központi EKG területét, a betegmosdó helyiségeket, valamint a fizioterápiás medence gépészetét. A 12 szakmát érintő gép-műszerbeszerzés hozzájárul a járóbeteg szakellátás minőségének javításához. A pályázati forrásból a kardiológia, radiológia, fizioterápia, belgyógyászat, szemészet, neurológia, szülészet-nőgyógyászat, urológia, fül-orr-gégészet, diabetológia, sebészet, valamint a tüdőgondozó részére szerzett be a kórház új műszereket, eszközöket – olvasható a kórház közleményében.

Forrás: Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház

A közlemény szerint a támogatás célja az aktív kórházi ellátásokat kiváltó járóbeteg szolgáltatások fejlesztése. A pályázatnak köszönhetően lehetőség nyílt a kórház fekvőbeteg kapacitásainak tehermentesítésére az ambulásan is ellátható betegektől.

A pályázat forrását az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosította. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában