Program

2023.11.09. 18:30

A kecskeméti fórumon a szülést követő aranyóráról is szó esik

Kecskeméten, november 16-án, csütörtökön folytatódik a HÍRCSE szervezésében megvalósuló szakmai fórumok sora. Téma az újszülött-koraszülött ellátás, anyatejes táplálás. Ezúttal dr. Kelemen Edit főorvostól, valamint a csecsemő ellátásban résztvevő kórházi szakemberektől kérdezhetnek a kismamák és édesanyák.

Sebestyén Hajnalka

Képünk egy korábbi kecskeméti fórumon készült

Fotó: Bús Csaba / Illusztráció

A fórumnak most is a belvárosban, a régi SZTK előadóterme (Piaristák tere) ad helyet, bejárat az SZTK udvaron át vagy a körút felől a véradó állomás mellett. 

A szervező HÍRCSE, azaz a Hírös Családmentor Egyesület célja, hogy minél több információval segítse a kecskeméti anyák, családok jól-létét! Ennek része volt még májusban a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház szülészet-nőgyógyászat osztályának új vezető főorvosával, dr. Fekete Zoltánnal való beszélgetés. Ezt követte októberben az osztály négy új, fiatal orvosával való ismerkedési fórum. A sor most a kórházzal való együttműködés jegyében november 16-án újabb fórummal folytatódik, ahol az újszülött-koraszülött ellátás és anyatejes táplálás témájával foglalkoznak. 

A fórum központi témái: 

– Mi történik az újszülöttel miután megszületett - aranyóra

– Milyen ellátás és vizsgálatok várnak rá a kórházban töltött napok alatt

– Gyermekágyas elhelyezés, hasznos információk, mire készüljünk, mit vigyünk magunkkal

– Szoptatási tapasztalatok

A fórumot vezeti dr. Kelemen Edit, a kórház csecsemő-és gyermekgyógyászati osztály koraszülött részleg és újszülött részleg részlegvezető főorvosa, valamint jelen lesznek a csecsemő ellátásban résztvevő kórházi szakemberek is.

A fórum nyitott, ahol lehetőség lesz szabadon kérdezni. A részvétel a HÍRCSE tagoknak ingyenes, de regisztrációhoz kötött, mely a Facebook csoportban megtehető. A pártoló tagoknak 1000 forint a hozzájárulás.

A következő fórum december 7-én lesz, akkor az érdeklődők a szülésznőkkel találkozhatnak. 

 

 



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában