Élmény

2023.10.25. 18:40

Testközelből hallgatták a hangszerek királynőjét a bajai diákok

Feledhetetlen élményben volt részük mindazoknak, akik részesei lehettek a szerdai zenei matiné orgonakoncertnek a bajai Belvárosi templomban. 

Rab Rita

Dr. Kosóczki Tamás orgonaművész volt a műsorvezetője és előadóművésze is a programnak

Fotó: Rab Rita

A program különlegességét az adta, hogy nem csak egy egyszerű orgonakoncertet hallhattak a tanulók, hanem a zenei élmény közepette megismerhették a hangszer történetét. A különleges, a szimfonikus zenekari hangzást is utánozni tudó hangszert tőlük néhány méternyire szólaltatta meg Dr. Kosóczki Tamás orgonaművész, aki maga volt a műsorvezetője és előadóművésze is a programnak. A belvárosi templomban ugyanis adott a lehetőség hogy a karzaton található nagy orgonát a templom első részéről is meg lehet  szólaltatni, akárcsak egy koncertteremben, így az előadást közelről láthatták, élvezhették a diákok. A darabok közt megismerhették a hangszer működését, sőt egyes neves zeneszerzők életútjának az érdekességébe is betekintést nyerhettek. Az általános iskolák számára koncertek időpontja első időpontja október 25. szerda volt. 

Fotó: Rab Rita

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában