Erdei iskola sorozat

2023.10.03. 12:43

Rókára is vadásztak az iskolások Helvécián

A Wéber Ede Általános Iskola 5. osztályos diákjai három élménydús napot tölthettek Melegedőn, az Erdei iskola sorozat keretein belül. Változatos programokon vehettek részt. Helytörténeti puzzle, kincsvadászattal egybekötött erdei séta, kézműves-foglalkozások, éneklés tábortűznél, éjszakai róka- és kacsavadászat, esti mese, memóriajáték helyesírási gyakorlatokkal kiegészítve, fészekrakás, ügyességi játékok, tapogató doboz tette vonzóbbá a rendhagyó tanórákat.

Sebestyén Hajnalka

Három élménydús napot tölthettek a gyerekek Melegedőn, az Erdei iskola sorozat keretein belül

Fotó: Beküldött fotó

A gasztronómiába is betekintést kaptak: megismerhették a zsemlekészítés fortélyait, a gyerekek nagyon ügyesen gyúrták, dagasztották, majd formázták a tésztát. Nagy Gábor lovas jóvoltából a lótartás rejtelmeit is megismerhették, miközben izgalmas élményekkel gazdagodtak. Nagyon élvezték a lovak által vontatott varázsszőnyegen való utazást, a lovaglást és a lovaskocsikázást.

A diákok táncműsorral és gesztenyefigurákból készített kiállítással várták a vacsorára érkező szüleiket, akiket büszkén kínáltak meg a kemencében sült zsemlékkel.

A Wéber iskolában egy másik programnak is nagy népszerűsége volt. Ismét megtartották a Mihály-napi vásárt. A vidám délutánt a 3. osztályos gyerekek nyitották meg, műsorukban vásári hangulatot előidézve. Ezt követően a 6. osztályosok adtak elő táncműsort.

A vásár is hangulatos volt. Minden osztály saját portékáit kínálta eladásra. Ezen a napon a fizetőeszköz a peták volt, amit mindenki saját magának oszthatott be. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában