Állatvédelmi nap

2023.10.13. 18:52

Kutyás bemutatóval is kedveskedett a kecskeméti Lánchíd iskola diákjainak az Argos – galériával

A kecskeméti Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola több mint 500 diákjának tartottak állatvédelmi szemléletformáló napot az Argos Állatvédelmi Egyesület tagjai csütörtökön. 

Horváth Péter

Több mint 500 diákjának tartottak állatvédelmi szemléletformáló napot az Argos

Fotó: Argos Állatvédelmi Egyesület

Különleges alkalom volt a csütörtöki, hiszen az egyesület partnerei is csatlakoztak és mindenki a saját szakterületéről tartott előadást.

Szabó Attila egyesületi vezető elmondta, hogy maga is a Lánchídba járt, és az iskola az első, mellyel együttműködési megállapodást kötöttek. Mint fogalmazott, Boldog Andrea intézményvezető elhivatottan áll egyesület és az állatvédelem ügye mellett. 

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság két osztálya is jelen volt. Farkas Attila, a Baleset-megelőzési, Bozóné Soós Marianna pedig a Bűnmegelőzési Osztálytól voltak jelen és előadást tartottak a fiataloknak. 

Tokovics Tamás, a Kecskeméti Vadaskert igazgatója egyebek mellett a veszélyeztetett állatokról beszélt, és bemutatta, hogy a vadaskert miként ment és gyógyít bajba jutott állatokat. 

Vendég volt a KTE Kosárlabda Klub csapata, és Wittmann Krisztián mondott köszöntőt.

Császár Angelika pedig a Magyar Vakok és Gyengénlátók Bács-Kiskun Megyei Egyesületet képviselte Manka nevű kutyájával. 

A diákok az Argos Kutyaiskola bemutatóját is láthatták, Komáromyné Vereb Zsófia Nailah-val és Mojoval, Gutiné Bugyi Krisztina Izivel és Miával, Csontos Regina Hankkel, Földiné Polgár Krisztina Eperkével, Jakubekné Rusznyák Zsuzsanna Marvusssal, Pálfi Anna pedig Xevollal és Elivel tartott bemutatót.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában