Közgyűlés

2023.10.19. 15:54

Kijavítják a kecskeméti színház előtti feltöredezett járdarészt

A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház lépcső előtti aszfaltburkolata töredezett, több helyen már hiányos is. Ez a burkolat veszi körül a város egyik legrégebbi műemlékét, a Szentháromság-szobrot is − áll Király József indítványában, melyben a Szövetség a Hírös Városért képviselője kezdeményezte, hogy a város rendelje el a burkolat soron kívüli rendbehozatalát és a tartalékkeretből biztosítson erre forrást.

Horváth Péter

A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház

Fotó: Bús Csaba / archív-felvétel

Mint az indítványban fogalmazott, a tönkrement, össze-vissza repedezett járdaburkolat nem méltó sem a közelben lévő műemlékekhez, de leginkább a felújított városházával büszkélkedő városhoz. A turistabuszok többsége is pont a színház előtti buszöbölben áll meg, így az idelátogató vidéki és külföldi vendégeket kiszállás után először ez a burkolat fogadja. Király József a repedezett burkolat balesetveszélyére is felhívta a figyelmet.

Az is szerepel az indítványban, hogy Király József jelzésére a városháza illetékes osztályától azt a választ kapta, hogy a színház rekonstrukciója tartalmazza e terület rendezését, azonban szerinte ezzel nem lehet addig várni.

A közgyűlés csütörtöki ülésén tárgyalta az indítványt. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester ígéretet tett arra, hogy megcsinálják az aszfaltot, a munka ki van adva és két héten belül kezdődnek a munkálatok. Király József elfogadta a választ és visszavonta indítványát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában