Kvízest

2023.10.26. 17:20

Harry Potter a félegyházi diákokat is meghódította – galériával

A nagy sikerű Kocsmakvíz mintájára rendeztek Harry Potter-kvízestet szerdán a Móra Ferenc Művelődési Központban.

Vajda Piroska

Teljesen megtelt a színházterem játékoskedvű csapatokkal

Fotó: Vajda Piroska

A játékos műveltségi vetélkedőre a félegyházi középiskolásokat hívták, akik jöttek is szép számmal, hiszen teljesen megtelt a színházterem játékoskedvű csapatokkal. A mintegy kétórás vetélkedő során sok minden kiderült a világsikerű regényről és főhőseiről, de legfőképpen az, hogy a félegyházi diákok szívét is meghódította a kamasz varázsló története. A kvízest jó alkalom volt arra, hogy a város diáksága egy kellemes estét töltsön együtt, ezáltal is erősítve a félegyházi középiskolások közötti kapcsolatot. A vetélkedő kérdéseit Nagy Gerely állította össze, az est házigazdája Almási Emerencia volt. 

A márkanév ma már billiókat ér

Harry Potter és a bölcsek köve címmel 1997-ben jelent meg a fantasy műfaj regénysorozat első része, amit további hét kötet követett. Az utolsó könyvet 2007 júniusában adták ki, azóta több mint 450 millió példányt adtak el a sorozatból és összesen 78 nyelvre fordították le. 

A sorozat az elmúlt közel három évtized alatt világsikerű lett. Főhőse a kamasz varázsló gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt a szívébe lopta magát. A történet arról szól, hogy Harry miként próbálja meg legyőzni a gonosz varázslót, Voldemort Nagyurat, aki megölte Harry szüleit és megpróbálja meghódítani a varázslóvilágot, s leigázni a varázstalan embereket. A könyv-sorozatból számos film, videójáték és más termék is készült. A Harry Potter-sorozathoz kapcsolódóan rengeteg terméket készítettek, így összesen 15 milliárd fontnyi értéke van a Harry Potter márkanévnek, ami átszámítva több mint 5 billió forint – olvasható a wikipédián. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában