KVÜ

2023.10.11. 16:32

Ezért kellett kivágni a Kecskemét főterét díszítő idős ezüstjuhart − galériával

Kecskeméten, a Szabadság téren szerdán kivágtak egy nagyon rossz állapotban lévő ezüstjuhart, elkerülve ezzel az esetleges baleseteket. A részletekről a Kecskeméti Városüzemeltetési Kft. adott tájékoztatást.

Sebestyén Hajnalka

Szakszerűen elvégezték a fa kivágását

Fotó: Beküldött fotó

Mint közleményükben írják, meg kellett válni a Szabadság téren, a Református Újkollégium előtt álló, idős ezüstjuhartól. A szakemberek faápolási feladatokat végeztek a fán; a törzset igyekeztek feltisztítani a sűrű szövetet alkotó borostyántól, amely akár súlyával is képes lenne kidönteni egy fát. 

Az ezüstjuhar törzsén található üreget feltárva észlelték, hogy a törzs belsejének jelentős része, mintegy 85 százaléka elkorhadt, amely a fa stabilitását veszélyezteti. Ráadásul a korhadás a koronaalap és a gyökérnyak irányába is terjed. Gyors döntésre volt szükség a balesetveszély elhárítása érdekében, hiszen forgalmas, ráadásul iskola mellett elhelyezkedő fáról van szó. Favágó kollégák szerdán szakszerűen elvégezték a fa kivágását; pótlásáról az előírásoknak megfelelően gondoskodnak − olvasható a városüzemeltetés közleményében.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában