Fejlesztések

2023.10.27. 18:49

Befejezték a külterületi útszakaszok felújítását Baján

A Herceg Ferenc, Nagy István és Pokorny János utcák külterületi szakaszainak fejlesztését befejezték. A projekt több mint 255 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatással valósult meg. A Vidékfejlesztési Program keretében megépített útszakaszok együttes hossza 2071 méter.

Márton Anna

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A Nagy István utca külterületi szakaszát szilárd burkolattal látták el, a beavatkozás teljes hossza 1115 méter. A forgalmi sáv szélesség négy méter, a padkaszélesség 1,5 méter. A Pokorny János utca külterületi szakaszát is szilárd burkolattal látták el, a megépült út hossza a 393,3 méter. A szakasz a vasúti átkelőhelyet nem érintette. A pályázati forrásból a Herceg Ferenc utca külterületi szakaszának szilárd burkolattal való ellátása is megtörtént: a külterületi szakasz hossza 563 méter, a forgalmi sáv szélesség három méter, padkaszélesség egy méter. 

A Herceg Ferenc utca eddig burkolatlan, belterületi szakaszának szilárd burkolattal való ellátását Baja Megyei Jogú Város Önkormányzata a projekt megvalósításával párhuzamosan saját forrásból valósította meg. A kivitelezés költsége közel 16 millió forint volt. Így a város a saját költségvetéséből – a többi szakaszra jutó önrészével együtt – összesen több mint 30 millió forintot fordított ezen utak építésére. Mindhárom útszakasz esetében a meglévő csapadékvíz szikkasztó árkok tisztítása is megtörtént.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában