Összefoglaló

2023.10.07. 21:24

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. október 7.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Új játékokkal bővültek a majsai játszóterek. Mindkét játszótéren műsort adtak a Napsugár Óvoda apróságai

Fotó: Tapodi Kálmán

Behozatalra szorulunk káposztafékékből. Karfiolból szinte semmi nincs, ami hazai. Termesztését meghiúsítja az éghajlati felmelegedés.

Hiánypótló jelleggel a napokban készült el Kiskunfélegyháza első kerékpáros túraútvonalakat ajánló kiadványa, amely tíz útvonalat mutat be a kerékpárosok számára. 

Közép-Kelet-Európai német tannyelvű iskolák vezetői tartottak találkozót Kecskeméten. A Pozsonyból, Varsóból, Prágából, Kijevből és Budapestről érkező iskolaigazgatók a szakmai programok mellett meglátogatták a kecskeméti városházát is.

A Szent Anna Katolikus Óvoda és Általános Iskola tartott megemlékezést Jánoshalmán, az Országzászló parkban, a Millenniumi emlékműnél a nemzeti gyásznapon, az aradi vértanúk és Batthyány Lajos előtt tisztelegve.

Rakéták tömegét lőtték Izrael déli és középső részére a Gázai övezetből szombat reggel, fegyveres terroristák tucatjai hatoltak be izraeli településekre – jelentette a helyi média szombaton. A magyar miniszterelnök mellett Szijjártó Péter külügyminiszter is elítélte a támadásokat.

Akciófilmekbe illő autósüldözés volt csütörtökön Dunaújvárosban, ahol a rendőrök elől száguldva menekült autójával egy többszörösen keresett bűnöző, aki ellen a kalocsai rendőrkapitányságon is folyik eljárás.

A környezetünk védelméről beszélni sosem lesz elcsépelt, hiszen, a mi feladatunk megóvni azt. Zubor Melissza, a kecskeméti Zöld Misszió Csomagolásmentes Bolt alapítója személyes küldetésének érzi a környezetvédelmet, maga is környezettudatosan éli a mindennapjait, a témában vele beszélgettünk.

A tizennegyedik kiskőrösi kakaspörköltfőző fesztiválon 102 főzőhelyen rotyogott mintegy 25 mázsa kakashús. Hogy mennyien lehettek a rendezvényen szombat egész nap? A szervezők megsaccolni sem tudták, vélhetően több ezren.

Pályázati forrásnak és magánszemélyek adományainak köszönhetően két majsai játszótér is új játékelemekkel gyarapodott. A szombati avatások látványos keretek között zajlottak, hiszen a Kiskunmajsai Lovas Klub és a Civilek a Játszóterekért Egyesület lovas felvonulást tartott városban.

Szombaton rendezték meg a kecskeméti Kertvárosi Általános Iskola családi napját, melynek középpontjában ezúttal az újrahasznosítás állt. A rendezvényre több mint 200 gyermek érkezett a családjával.

 

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában