Országzászló emlékpark

2023.10.07. 10:24

Az aradi vértanúkra emlékeztek Jánoshalmán is – galériával

A Szent Anna Katolikus Óvoda és Általános Iskola tartott megemlékezést Jánoshalmán, az Országzászló parkban, a Millenniumi emlékműnél a nemzeti gyásznapon, az aradi vértanúk és Batthyány Lajos előtt tisztelegve.

Pozsgai Ákos

A diákok egy óriási méretű nemzeti színű szalaggal álltak félkört az az emlékmű előtt

Fotó: Pozsgai Ákos

A diákok egy óriási méretű nemzeti színű szalaggal álltak félkört az az emlékmű előtt, ahol felidézték a 174 évvel ezelőtt történt tragikus eseményeket. Aradon végezték ki a magyar szabadságharc tizenhárom honvédtisztjét, Pesten pedig Batthyány Lajost, az első felelős magyar kormány miniszterelnökét.

A megemlékezésen koszorúzott Bányai Gábor kormánybiztos, a térség országgyűlési képviselője, Czeller Zoltán polgármester, Kovács József alpolgármester, valamint a helyi civil szervezetek képviselői és az iskolák vezetői és a tanulók. A megemlékezés végén a Szózat hangjait követően a résztvevők gyertyákat és mécseseket gyújtottak a kivégzett vértanúk arcképeit ábrázoló papírzászlók előtt és a Millenniumi emlékmű talapzatánál. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában