Kék hír

2023.10.07. 15:13

Hajmeresztő: száguldva menekült a rendőrök elől a Kalocsán sem ismeretlen notórius bűnöző – videóval

Akciófilmekbe illő autósüldözés volt csütörtökön Dunaújvárosban, ahol a rendőrök elől száguldva menekült autójával egy többszörösen keresett bűnöző, aki ellen a kalocsai rendőrkapitányságon is folyik eljárás.

Tapodi Kálmán

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság egyenruhásai a Szabadság utcában figyeltek fel a korábbi jogsértései miatt előttük már ismert, személygépkocsival közlekedő férfira. Megállítása érdekében megkülönböztető fény- és hangjelzést használtak, ő azonban nagy gázt adva továbbhajtott. Az üldözéséről videót is készített az egyik rendőrautó fedélzeti kamerája. 

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság által közzétett felvételeken látható, hogy a menekülő autós más közlekedőket is veszélyeztetett és egy szemből érkező rendőrautóval is majdnem összeütközött. A megállítására az úton egy keresztben álló járművet csak az útszegélyre lehaladva tudott kikerülni a bűnöző, aki végül egy parkolóban a hátrahagyta az autót, és futásnak eredt. Néhány méter megtétele után azonban már a rendőrök fogságában volt.

A férfit az elmúlt néhány hónapban többször elkapták a helyi egyenruhások ugyanezen jogsértés miatt. Volt, hogy úgy próbált elmenekülni a hatóság elől, hogy közben veszélyeztette a közút forgalmát, de olyan eset is előfordult, hogy azért sikerült megállítani, mert kifogyott az üzemanyag az autójából. Mint kiderült, nemcsak a dunaújvárosi, hanem a kalocsai és a fővárosi V. kerületi rendőrkapitányságon is folyik büntetőeljárás a notórius elkövetővel szemben, akit a Pesti Központi Kerületi Bíróság jogerősen eltiltott a járművezetéstől.

A dunaújvárosi gyanúsítottat a sorozatos bűncselekmények elkövetése miatt a rendőrök őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában