Összefoglaló

2023.10.05. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. október 5.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Magyarország Mária Országa című emlékkonferencia Kecskeméten

Fotó: Bús Csaba

A Zaporozsec zenekar énekes-gitárosa Varga Bence járt a Gong Rádió Téma című műsorában, mesélt a banda mindennapjairól, legújabb számaikról és őszi koncertjeikről.

A Kecskeméti Járási Ügyészség halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozása, segítségnyújtás elmulasztása és embercsempészés miatt letartóztatását indítványozza annak a moldáv férfinak, aki kedden hajnalban az M5-ös autópályán személyautójában nyolc határsértővel halálos kimenetelű balesetet okozott, majd a helyszínről elmenekült.

Az utcán fogták el azt a férfit, akit több bácsalmási lopás elkövetésével gyanúsítanak a rendőrök.

Gubik Petra színművész, a Sztárban sztár 9. évadának győztese volt a Gong rádió Téma című műsorának szerdai vendége. Gubik Petra a műsor történetének első női nyertese. A színésznő egyebek mellett a tévéműsor önismereti vonatkozásairól is beszélt.

Hazánkban ritkán megjelenő pusztai sast (Aquila nipalensis) figyelt meg kedden napnyugta előtt Tamás Ádám természetvédelmi őrkerület-vezető Bácsborsódon.

Harminc éve lett magántulajdonú cég az Agrikon Kabin- és Agrártechnika Művek Kft., amely jelenleg is a legnagyobb ipari cég Kiskunmajsán. A mintegy félezer munkavállalót foglalkoztató társaság csütörtökön több évfordulót is együtt ünnepelt a partnereivel, melyek közül a Claas céggel már ötvenéves az üzleti kapcsolatuk a vezetőfülkék gyártásában.

Ordas adott otthont a Társadalmi Ellenőrző, Információs és Településfejlesztési Társulás (TEIT) soros ülésének. A tanácskozáson Rákóczi Péter, a Paks II. Zrt. kommunikációs igazgatója információkban gazdag tájékoztatót tartott a megaberuházás folyamatban lévő munkálatairól. A beszámoló aktualitását az adta, hogy a projekt átlépett a megvalósítás szakaszába.

Hatalmas érdeklődés mellett, jubileumi 10. alkalommal rendezte meg a Magyarország Mária Országa című emlékkonferenciát a kecskeméti önkormányzat és az Alföld Idegenforgalmáért a kecskeméti városháza dísztermében csütörtökön. A kereszténység értékeit közvetítő tanácskozáson mások mellett Soltész Miklós államtitkár is előadást tartott, aki a népszámlálás vallást érintő adataira szolgált magyarázattal.

A kalocsai nyomozók 2023. október 4-én 9 óra 10 perckor őrizetbe vettek egy miskei lakost. A 25 éves férfi a gyanú szerint még augusztusban bement két miskei ingatlanba; mindkét esetben azt használta ki, hogy a bejárati ajtókat a sértettek nem zárták be.

Faragó István amatőr festő munkáiból nyílt kiállítás a minap a kerekegyházi Szecsődi Udvarház Alkotók és Előadók Klubjában. A szentkirályi alkotó az utóbbi években szépen gyarapodó terméséből láthatott átfogó válogatást a közönség.

A Bajai Tankerületi Központ a Magyar Falu Program közel 50 millió forint támogatásából és további saját forrásból felújította az Érsekcsanádi Bíber János Általános Iskolát. Az ünnepélyes átadást csütörtökön tartották.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában