Összefoglaló

2023.10.31. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. október 31.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Fotó: Orosz Fanni Flóra

A katolikus egyházban mindenszentek ünnepén, november 1-jén a megdicsőült, azaz a mennybe jutott és szentté vált lelkeket ünneplik, másnap, halottak napján pedig az elhunytakról emlékeznek meg.

Őszi hagyományőrző mulatozásra invitálta a Pest vármegyei nevelőszülőknél élő fiatalokat az ÁGOTA Közösség a tass-alsószentamási ifjúsági, kulturális, szabadidős és lelkiségi központjába, ÁGOTA Falvára. A program résztvevőit zenés, énekes felvonulás, táncház, papírszínház és szüreti bál várta, emellett informatív előadásokat hallgattak meg a szőlőgazdálkodás és a természetvédelem tárgykörében.

Egyre korábban sötétedik, ezért a Kecskeméti Arborétum látogatási ideje is változik: november 1-től 16 órakor zárják a gyűjtemény kapuit.

A Kecskeméti Járási Ügyészség közlekedés biztonsága elleni bűntett, felfegyverkezve elkövetett garázdaság és rongálás miatt vádat emelt egy kecskeméti férfival szemben. A elkövetőt egy autós próbálta megfékezni, amikor bosszúból a nyílt utcán kalapáccsal a szomszédja utcai ablakait betörte. A férfi a számonkérés miatt a jármű hátsó ablakát is betörte, ráadásul a sofőrre is ráütött.

Bejelentés érkezett a rendőrségre 2023. október 30-án éjszaka arról, hogy valaki betörte az egyik kecskeméti ruhaüzlet kirakatát, és több terméket elvitt. A járőrök az áruházhoz siettek, ám hiába értek oda gyorsan, kiérkezésükre kereket oldott a betörő.

A napokban látott napvilágot Székely Gábor kunszentmiklósi helytörténész két kisregényt – Goromba förgeteg, Lánya pálfordulása – tartalmazó kötetének negyedik kiadása.

A kecskeméti Köztemetőben felkészültek a mindenszentekre és a halottak napjára. A létesítményt rendbe tették az őszi lomboktól. Ideiglenes parkolókat alakítottak ki. Kisbuszok segítik majd a belső úthálózaton a közlekedést. A részletekről Herczeg Anikó, a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. temetőgazdálkodási vezetője adott számot a Gong Rádió Téma című műsorában.

A 82 éves Szerényi Józsefet a soltvadkerti önkormányzat az Év Vállalkozója díjban részesítette. A Szerényi Jármű Műszaki Szolgáltató Kft. ügyvezetője ma is dolgozik. A napokban beszélgettünk a szakma jól ismert képviselőjével.

Közeledik a tél, de a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. munkatársai már a tavaszra készülődnek.

A magyar főváros Európa leginkább kedvelt üzleti hivatásturisztikai úti céljai közé tartozik, ugyanakkor Budapesten kívül is egyre növekszik a kereslet, főként a tavaszi és őszi csúcsidőszakban. Kecskemét, Visegrád, Szeged, Debrecen és Eger a legnépszerűbb vidéki konferenciahelyszínek – állapította meg kedden közölt elemzésében a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ).

Több mint kétezren lépték túl a sebességhatárokat Bács-Kiskunban.

Az esős, rossz idő ellenére is elsöprő sikere volt az első széchenyivárosi Halloween-délutánnak, ahol kicsit és nagyok együtt szórakozhattak a rémségek ünnepén.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában