Kecskemét

2023.10.31. 09:14

Vádemelés: meg akarta fékezni a kalapácsos rongálót, ám ennek a saját autója látta kárát

A Kecskeméti Járási Ügyészség közlekedés biztonsága elleni bűntett, felfegyverkezve elkövetett garázdaság és rongálás miatt vádat emelt egy kecskeméti férfival szemben. A elkövetőt egy autós próbálta megfékezni, amikor bosszúból a nyílt utcán kalapáccsal a szomszédja utcai ablakait betörte. A férfi a számonkérés miatt a jármű hátsó ablakát is betörte, ráadásul a sofőrre is ráütött.

Baon.hu

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

A vádirat szerint a kecskeméti férfi 2023. február 21-én, reggel, bosszúból amiatt, mert a szomszédja nem szokott neki köszönni, egy kalapáccsal betörte a családi házának mindkét utcai ablakát. Az esetről korábban már mi is beszámoltunk

Épp akkor haladt el az ingatlan előtt autójával egy férfi, aki látva mindezt megállt és felszólította a vádlottat a cselekménye befejezésére. Ő ekkor a kalapácsot ütésre emelve futni kezdett az autós felé, aki az autójába pattant és elindult. A garázda férfi azonban utolérte és a kezében lévő kalapáccsal a mozgó jármű jobb hátsó részére csapott, aminek következtében az ablak pókhálószerűen betört.

A pókhálószerűen betört járműablak
Forrás: ugyeszseg.hu
A férfi az utcai ablakokat is betörte
Forrás: ugyeszseg.hu

A sofőr kiszállt és kérdőre vonta a vádlottat, egyúttal közölte vele, hogy erőszakos viselkedése miatt értesítette a rendőrséget. Ennek hatására a vádlott dühös lett és a még mindig nála lévő kalapáccsal a sértett vállára ütött. A támadást követően a sofőr földre vitte a vádlottat, elvette tőle a kalapácsot és a rendőrök kiérkezéséig a helyszínen visszatartotta.

Az erőszakos férfi a közlekedő jármű megrongálásával a sofőr és az autóban utazó két kiskorú gyermeke életét, testi épségét veszélyeztette.

Az ügyészség a férfit közlekedés biztonsága elleni bűntettel, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével, valamint rongálás vétségével vádolja és ezért vele szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

A jelenleg bűnügyi felügyelet alatt álló férfi bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!