Összefoglaló

2023.10.03. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. október 3.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Nem csak gyermekeknek szól a Kecskeméti Nemzeti Színház kis hercege

Fotó: Bús Csaba

Egy tehergépjármű és két személyautó ütközött össze Kecskemét térségében kedden. A balesetben egy ember meghalt.

Bővebb fajtaválaszték kialakításával próbálják védeni gazdaságukat a homokhátsági szőlész-borász kistermelők. Az éghajlatváltozás rizikóssá tette a fajon belüli monokultúrák, vagy a csupán egy-két fajtát kitevő ültetvények fenntartását.

Krausz Ferenc Németországban élő magyar fizikus, Pierre Agostini Egyesült Államokban tanító francia fizikus és Anne L’Huillier Svédországban dolgozó szintén francia fizikus kapja az idei fizikai Nobel-díjat a Svéd Királyi Tudományos Akadémia keddi stockholmi bejelentése szerint. Novák Katalin köztársasági elnök és Orbán Viktor is a közösségi oldalán gratulált Krausz Ferencnek.

Marco Rossi szövetségi kapitány kedden kihirdette a magyar a válogatott keretét az októberi Európa-bajnoki selejtezőkre. A nemzeti csapatban ezúttal két kecskeméti játékos kapott helyet.

Harminc éve lett közigazgatásilag félig önálló település Móricgát. Abban az évben fejezte be a falu történetének írását Lukács Gábor, aki tagja volt a falu első megválasztott képviselő-testületének.

A Bács-Kiskun vármegyei rendőrök rövid idő alatt tisztázták az eset körülményeit, és őrizetbe vették a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 53 éves kunszentmiklósi nőt.

A kecskeméti utánpótlás sport szervezése és fejlesztése érdekében végzett magas színvonalú szakmai tevékenysége elismeréseként a Magyar Bronz Érdemkereszt kitüntetést adományozta Ivkovicné Béres Tímeának augusztus 20-a alkalmából. Erről, illetve a Kecskeméti Sportiskola és Mercedes KA évnyitója kapcsán is több érdekességről számolt be a Gong Rádió Mai téma című műsorában.

A Kecskeméti Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozása, új pszichoaktív anyag birtoklása, bódult állapotban elkövetett járművezetés és eltiltás hatálya alatti járművezetés miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki autójával menet közben áttért a szemközti forgalmi sávba és frontálisan összeütközött egy személyautóval, amelynek sofőrje a helyszínen életét vesztette. Kiderült, hogy „kristály” nevű drog is volt a vádlott által vezetett autóban.

Antoine de Saint-Exupéry örök érvényű, szívet melengető és minden korosztály számára érvényes mondanivalót tartogató meséjét, A kis herceget mutatja be a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház szerdán 15 órakor, a nagyszínházban. A magányról és a szeretet alapú kapcsolatok megváltó erejéről szóló klasszikus a színház új gyermekdarabja, az egész előadást végigkísérő káprázatos háromdimenziós animációval és lélekemelő zenével.

Október 4-e az állatok világnapja. Ebből az alkalomból a Kecskeméti Vadaskert több napon át ünnepel. A részletekről, valamint a létesítmény új lakóiról, terveiről Tokovics Tamás igazgató kedden a Gong Rádió Téma műsorában adott számot.

A kommunizmus magyar áldozatainak emlékére állítottak keresztet Tompán. Beliczay István arany-, gyémánt- és vasdiplomás nyugalmazott erdőmérnök kezdeményezte az emlékkereszt állítását. Saját erdőterületét ajánlotta fel a tompai önkormányzatnak, ahol a keresztet felállították. Hozdik Zsolt esperes-plébános áldotta meg és szentelte fel a keresztet.

Bejelentés érkezett a rendőrségre hétfőn este, hogy egy férfi kiskunfélegyházi tanyáján végett akar vetni az életének. 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában