Hagyomány

2023.09.22. 20:11

Töltött káposztát főztek Tasson

Negyedik alkalommal rendezte meg hagyományos töltött káposzta főzőversenyét a helyi Napsugár Vendéglő az önkormányzat támogatásával. Az idei évben tizenegy csapat nevezett a gasztronómiai megmérettetésre.

Gulyás Sándor

A zsűri tagjai, Asztalos István, Álács Sándor és Benyó Mihály

Forrás: Beküldött fotó

Az időjárás kegyeibe fogadata az amatőr és profi szakácsokat, így minden adott volt a kellemes és vidám hangulathoz. A zsűri tagjai, Asztalos István, Álács Sándor és Benyó Mihály, a nap folyamán menet közben is figyelemmel kísérték a bográcsokban rotyogó ételt, majd délután három órától megkezdődött a kitálalt ételek leadása, véleményezése. Eredményhirdetés előtt Erdős Zsolt lépett színpadra, aki a népszerű slágerek mellett t saját szerzeményeit is előadta.

A zsűrinek, a korábbi évekhez hasonlóan, ezúttal is nehéz dolga volt a finom és a szebbnél szebben tálalt ételek rangsorának felállításakor. Az első helyet az I . Darányi Ignác Borlovagrend csapata vívta ki, megelőzve a Bubi és Kiskukta gárdáját. Legszebb dekoráció díját a Fele itt- Fele ott csapat, a legszebb öltözetért járó elismerést a Töltelékek, míg legmesszebbről érkezettek címet a Szársomlyó csapata vihette haza. Különdíjat kapott a Roma Önkormányzat kollektívája.

Az eredményhirdetés követően a Nagy Nóra vezette Levendula Alapfokú Művészeti Iskola tánccsoportja vidám és lendületes műsorral lepte meg a közönséget. A fellépők sorát Dabi Tibor a Muzsika tv állandó szereplője zárta, ezután Dj Lewis Carver (Faragó Lali) vette át a főszerepet az este hátralevő részében. A nap folyamán ugrálóvár, mini vidámpark szórakoztatta az legifjabbakat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában