Szank

2023.09.14. 12:53

Több mint százan töltötték túrázással a vasárnapot – galériával, videóval

Több mint százan gyülekeztek vasárnap a szanki sportpályán, hogy résztvevői legyenek annak a 7 kilométeres Nordic Walking túrának, amit közösen szervezett a Bács-Kiskun Megyei Szabadidősport Szövetség, a helyi nordicos csoport és a község önkormányzata.

Tapodi Kálmán

Nemcsak Bács-Kiskunból érkeztek a túrára

Fotó: Tapodi Kálmán

– Az Egészséges Bács-Kiskunért sorozat keretében, mind a tizenegy járásban szervezünk programokat az idei évben és ez a szanki megmozdulás az utolsó előtti helyszín. Ennyi embert megmozgató Nordic Walking túra még nem volt a vármegyében, ami régiós programmá nőtte ki magát, hiszen Bács-Kiskun mellett, Csongrád-Csanádból is szép számmal érkeztek résztvevők. Akadtak, akik hajnalban keltek útra Makóról, de például a hódmezővásárhelyiek harmincöten, egységes pólóban, egy külön busszal jöttek Szankra – mondta el Süli András József, a Csongrád-Csanád és a Bács-Kiskun Megyei Szabadidősport Szövetség elnöke. 

A szervezők örömére ott volt az indulók között Bozsik Anna háromszoros olimpikon sífutó, biatlonista, aki a sportág legismertebb hazai oktatója, meghonosítója. 

– Magyarországon az elsők között kezdtem el oktatni a Nordic Walkingot, amit 2006-ban kezdtünk. Nagyon népszerű ez a sportág és örömteli, hogy nagyon sok helyen csinálják kisebb közösségekben ezt az egészséges sportot. Harminc-negyven éves kor körül kezdődik a „nyavalyák korszaka” és onnantól kezdenek el érdeklődni az emberek a Nordic Walking iránt. Ezt a sportágat bárki elkezdheti, aki szereti a ciklikus mozgást, a monotóniatűrése megvan, azoknak szoktuk ajánlani a Nordic Walkingot, amit akár a 70 éven túliak is elkezdhetnek – sorolta Bozsik Anna, aki a túra előtti bemelegítést is vezényelte.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában