Szórakozás

2023.09.24. 09:39

Rekordszámú érdeklődőt vonzott a nyárlőrinci szüreti mulatság – galériával

Néhány év kihagyás után ismét megrendezte a nyárlőrinci önkormányzat a szüreti felvonulást és bált. Soha ennyien nem vettek még részt a rendezvényen.

Szentirmay Tamás

Sok érdeklődőt vonzott a szüreti felvonulás

Fotó: Szentirmay Tamás

A fogatok, a lovasok és az érdeklődők a labdarúgópálya mellett gyülekeztek, szombat déltől. Soha ennyien nem vettek még részt a felvonuláson, huszonkilenc fogat, tizenhét lovas, köztük több hölgy is, valamint két traktor vonult végig a település utcáin, amin közel kétszázan utaztak. Először az Orgona, utána a Koháry István, Rákóczi Ferenc, majd pedig az Árpád utcában álltak meg. Mind a négy helyen az iskolás Z. Kovács Máté kisbíró szólt az egybegyűltekhez, majd pedig Polyák Balázs bíró. Minden megállóhelyen bőséges volt a kínálat ételből és italból. 

Sajnálatos módon az eső az utolsó megállóhelyen már el kezdett esni, így ott kevesebb időt töltöttek a felvonulók. Ettől függetlenül mindenki jól érezte magát, hiszen ilyen nagyszabású rendezvényt, talán még nem szervezett a település. Bizton mondhatjuk azt, hogy a község fele valamilyen módon részt vett a szüreti felvonuláson és az azt követő bálon. A zenéről helyi zenekarok gondoskodtak, köztük az általános iskolásokból álló Pöszméte citerazenekar is.. A vacsora pedig nem volt más, mint ami ilyenkor szokott lenni marha- és birkapörkölt. Nemcsak a szervezés, de a lebonyolítás is kitűnő volt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában