Piknik

2023.09.03. 18:07

Nemcsak gazdikat várnak a kutyás napra Hetényegyházán – galériával, videóval

Kutyagazdik számára egy kiváló programnak ígérkezik szeptember 16-án, szombaton a Nagy Bácsi Kutyás Piknik, Kecskemét-Hetényegyházán a Fenyő utcai sportpályáján. Amellett, hogy négylábú kedvencük kikapcsolódhat, ők maguk hasznos tanácsokat kaphatnak akár képzés, étkezés, mozgás vagy állat-egészségügyi problémák téren. A részletekről a szervezővel, Lovász Attilával beszélgettünk, a Hetényegyházi Kutyaiskola vezetőjével.

Sebestyén Hajnalka

A gazdik hasznos tanácsokat kaphatnak akár képzés, étkezés, mozgás vagy állat-egészségügyi problémák téren

Fotó: Sebestyén Hajnalka

– Honnan jött az ötlet a rendezvény megszervezéséhez?

– Nap mint nap szembesülők azzal, hogy sok kutyatartónak szinte ismeretlenek a kutyaiskolák, az általuk nyújtott lehetőségek, sportok, szolgáltatások. Így megálmodtunk egy olyan rendezvényt, ahol népszerűsítjük a különböző kutyaiskolákat, a kutyás sportokat, és mindezek mellé még látványos bemutatókkal is készülünk. A Nagy Bácsi Kutyás Pikniket szeptember 16-ára szervezzük meg, melyre minden kutyatulajdonost és kutyabarátot örömmel várunk. A részvétel ingyenes.

– Csak fajtatiszta kutyásokat várnak?

– Szó sincs róla, minden kutyásnak szól a rendezvényünk. A mi kutyaiskolánkba is járnak keverék kutyusok, akik ugyanúgy taníthatók. Ami fontos kitétel, a kutyus rendelkezzen oltási igazolvánnyal, kullancs ellen legyen védve és szocializáltan viselkedjen. 

– Lesz verseny is a rendezvényen?

– A korábban általunk szervezett kutyás programok elsősorban a versenyzésről szóltak, most azonban egy pikniket tartunk. Itt a szépségverseny kivételével nem lesz versengés, egyszerűen csak szeretnénk jól érezni magunkat, miközben hasznos tudnivalókat adunk át a kutyatulajoknak. A hangsúly a kulturált kutyatartáson és a kutyás szabadidős tevékenységek népszerűsítésén áll, de lesznek látványban gazdag programok is. 

– Kiemelne egy-két programot?

– Eddig tíz kutyaiskola jelezte részvételét, akik megyeszerte várják a négylábúakat és gazdáikat ezek nagy része bemutatót is fog tartani. Lesz egy Bácsi kutyás kihívás nevű programunk, ahol a hetényegyházi fogathajtó pálya területén elszórva, a kutyaiskolák által adott állomásokon, különböző egyszerű feladatokat kell a kutyáknak és gazdáknak teljesíteni. Nagy hangsúlyt fektettünk arra is, hogy táplálkozás terén is hasznos információkat nyújtsunk a gazdiknak. Mindezeken túl állatorvos, terápiás kutyamasszőr és kutyakozmetikus is jelen lesz, akiktől lehet általánosságban kérdezni. A gyerekek kikapcsolódását ugrálóvárral, arcfestéssel, lufi hajtogatással szeretnénk még élvezetesebbé tenni.

– Mi a helyzet azokkal, akiknek nincs kutyájuk, de imádják őket?

– Nagy szeretettel várjuk a kutya nélküli kutyabarátokat is, akik egy kellemes időtöltésre számíthatnak a szép és kedves négylábúak körében. Sőt láthatnak barátságos kutyaszépségversenyt és kutyás kihívást is.

– Ön ismert kutyás szakember. Saját kutyái is ott lesznek?

– Most mint szervező vagyok a rendezvényen, így a vizsgázott német juhászkutyáim otthon maradnak. A kislányom azonban várhatóan elhozza magával a Yorkshire terrierjét. 

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában