Tájékoztatás

2023.09.05. 13:41

Nem szűnik meg a vonatközlekedés Lakitelek és Kiskunfélegyháza között

A híresztelésekkel ellentétben nem szűnik meg a vonatközlekedés Lakitelek és Kiskunfélegyháza között – adta hírül közösségi oldalán Madari Róbert, Lakitelek polgármestere.

Vajda Piroska

Illusztráció

Forrás: Hungarian locomotives / Magyar mozdonyok Facebook-oldala

Közleményében a következőket írja:  „Néhány héttel ezelőtt a sajtóban olyan hírek kaptak szárnyra, hogy a Lakitelek-Kiskunfélegyháza vasúti szárnyvonal forgalmát is leállítják. Információ hiányában haladéktalanul országgyűlési képviselőnkhöz, Lezsák Sándorhoz fordultam segítségül annak érdekében, hogy tisztán lássunk a kérdésben és amennyiben van alapja ennek a hírnek tegyen meg mindent annak érdekében, hogy ez ne következzen be„ − fogalmazott Madari Róbert.

Mint a közleményből kiderül a polgármester megkeresésére Lezsák Sándor a következő tájékoztatást adta: „A MÁV illetékesei arról tájékoztattak, hogy fel sem merült a Lakitelek-Kiskunfélegyháza közötti vasútvonal 2023. szeptember elsejével való bezárásának a gondolata. Tehát az erről szóló valamennyi híradás álhírnek tekinthető. Majd hangsúlyozta: „Magam is tudom, hogy sok lakiteleki diák használja az iskolai tanév időszakban a kiskunfélegyházi vasútvonalat, illetve a tőserdei üdülőterületre és a Tősfürdőbe való eljutást ugyancsak segíti a kiskunfélegyházi vasúti közlekedés. Szeptember elseje után is változatlanul a megszokott rend szerint közlekednek a vasúti szerelvények a Lakitelek-Kiskunfélegyháza vasútvonalon” – olvasható Lezsák Sándor levelében.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában