Rendezvény

2023.09.08. 18:36

Minél többeket ösztönöznének civil tevékenységekre Kecskeméten – galériával

Pénteken rendezték meg a XV. Civil Korzót Kecskemét főterén a Városi Civil Kerekasztal szervezésében. A jubileumi eseményen az előző esztendőkhöz hasonlóan a helyi civil szervezetek mutatkozhattak be és tették láthatóvá tevékenységüket Kecskemét lakosságának és a többi civil szervezet számára Kisasszony napján.

Horváth Péter

Pénteken rendezték meg a XV. Civil Korzót Kecskemét főterén a Városi Civil Kerekasztal szervezésében

Fotó: Horváth Péter

Rigóné Kiss Éva szervező elmondta, hogy minden évben a Város Civil Kerekasztal szervezetei, szakkerekasztalai mutatkoznak be és megmutatják sokszínű munkájukat. Nem titkolt céljuk kedvet csinálni ahhoz, hogy a lehető legtöbben végezzenek civil tevékenységet, hiszen minél többen teszik ezt, annál összetartóbb, barátságosabb és így élhetőbb lesz egy város.

Jánosi István tanácsnok köszöntőjében méltatta a kecskeméti civil szervezetek munkáját. Elmondta, hogy a civil szervezetek aranykora a dualizmus korára tehető, ám manapság is elengedhetetlen részei a város életének. Kiemelte, hogy a kecskeméti önkormányzat el sem tudná képzelni a város működését a civil szervezetek munkája nélkül és örömét fejezte ki, hogy a különböző szakterületek civil szervezetei megmutatják magukat.

Dr. Szeberényi Gyula Tamás országgyűlési képviselő elmondta, hogy jelentős munkát végeznek a civil szervezetek a vármegyeszékhelyen, és áll még előttük feladat, hiszen továbbra is vannak olyan társadalmi rétegek, ahová a politika és az intézmények nem tudnak eljutni, de a civilekre számítanak. Hangsúlyozta, hogy a civil szervezetekben dolgozó embereknek is jó, hiszen célt találnak és közösséghez, így tartalmas élethez jutnak. A köszöntők után a szervezők átadták a 15 éves évforduló emléklapjait a civil szervezetek képviselőinek.

Fellépett a Hírös Város Dalkör, Naplemente Nyugdíjas Klub Nótaköre, a Hírös Barackvirág Táncsoport. A produkciókat Civil séta követte, majd az Örökifjak Nyugdíjas Klub műsora és a TBX Band koncertje következett. Székelyné Kőrösi Ilona Petőfi és Kecskemét kapcsolatáról tartott előadást, amit a terményáldás követett. A Nagytemplomban tartott szentmise után fellépett a Pirossapkások Zenekara, a Spreading Formation, végül Szénási Pál&Anna.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában