Fejlesztés

2023.09.28. 17:27

Megújult a tasskertesi orvosi rendelő Kunszentmiklóson

Ünnepélyes keretek között adták át csütörtökön a felújított tasskertesi orvosi rendelő épületét. A beruházás a Vidékfejlesztési Program keretében, a Szabadszállási Gazdakör Leader HACS „Helyi fejlesztések támogatása” pályázatán elnyert 12,96 millió forintos támogatásból és az önkormányzat 8 millió forintos önerejéből valósult meg.

Gulyás Sándor

A nemzeti színű szalagot Gáspár Ferenc, a Szabadszállási Gazdakör elnöke, Forgóné Török Judit, az egészségügyi központ vezetője, dr. Szabó Zoltán körzeti orvos és Vassné Kelemen Ágnes alpolgármester vágta át

Fotó: Gulyás Sándor

A projekt keretében megvalósult a padlásfödém hőszigetelése, a vakolatjavítás, a nyílászárócsere. További saját forrás bevonásával az épület külső hőszigetelése is elkészült, melynek következtében az épület energetikai hatékonysága tovább javult.

– A program kifejezetten a helyi fejlesztési célokat és a térség igényeinek megvalósítását támogatja. Akciócsoportunk a Felső-Kiskunság hat településén működik. Ebben a ciklusban több mint negyven projekt valósult meg Szabadszálláson, Kunszentmiklóson, Tasson, Kunadacson, Kunpeszéren és Szalkszentmártonban. Egyebek mellett játszóterek, térfigyelő kamerarendszerek, illetve utak épültek, valamint vállalkozásokat, civil szervezeteket is támogattunk 347 millió forint értékben. A rendelkezésre álló keret a lakosságszám alapján került felosztásra. Kunszentmiklós ebben a ciklusban mintegy 130 millió forinthoz jutott, amiből tizenkét projekt valósult meg – hangsúlyozta köszöntőjében Gáspár Ferenc, a Szabadszállási Gazdakör elnöke.

Az önkormányzat pályázatot nyújtott be laboreszköz-fejlesztésére is, az elbírálás folyamatban van.

– A megújult környezet a betegek érdekeit, kényelmét szolgálja. Önkormányzatunk kiemelt figyelmet fordít az egészségügy fejlesztésére. Május végén adtuk át az egészségügyi központ megújult labor- és fizioterápia épületét. A beruházás a magyar kormánytól kapott 50 millió forintos támogatás segítségével valósult meg. Egy évvel korábban, a vármegyei Település- és Területfejlesztési Operatív Program keretében elnyert 89,6 millió forintból készült el az egészségügyi központunk épületének energetikai megújítása. A beruházás részét képezte a kazánok cseréje és a belső autóparkoló rendbetétele is. A tasskertesi orvosi rendelő épületének rekonstrukciójával régi adósságunkat törlesztettük a városrész felé – emelte ki beszédében Vassné Kelemen Ágnes alpolgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában