Baja

2023.09.04. 21:45

Már készülnek a máriakönnyei búcsúra

Szeptember 9-én és 10-én, szombaton és vasárnapon tartják az idei nagybúcsút Vodicán (Máriakönnyén). Több ezer hívőt várnak a Bajához közeli kegyhelyre.

Rab Rita

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

A hagyományos vodicai (máriakönnyei) búcsú mindig Kis(boldog)asszony napjához (Szűz Mária születésnapjához, szeptember 8.) kapcsolódik. A kedvelt búcsújáró helyen az első szentmisét, szentbeszéddel szombaton 11 órakor mondja Szakács Tibor plébános, majd a búcsúsok fogadása következik. 

Az esti szentmisét dr. Tóth Tamás, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkára tartja, amit gyertyás körmenet és ifjúsági szentségimádás követ.  A búcsúsok halottaiért 23 órakor mond szentmisét Fülöp Ernő irodaigazgató.

Vasárnap az első szentmisét 6-kor a kápolnában szintén Fülöp Ernő mutatja be. A szabadtéri oltárnál 7 órakor kezdődik a magyar nyelvű mise, amit Kiss József dusnoki plébános mond. A horvát nyelvű szentmisét 8 órakor Dukai Zoltán eszéki ferences szerzetes végzi a kápolnában. 9 órakor a német nyelvű szentmisét Schindler Mátyás, a házigazda Barátok temploma plébánosa végzi ugyanitt. 10 órakor kezdődik az ünnepi nagymise, melyet a hagyományoknak megfelelően dr. Bábel Balázs, a Kalocsa-kecskeméti főegyházmegye érseke mutat be paptársaival. A kétnapos áhítat 15 órakor loretói litániával zárul a kápolnában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában