Közlemény

2023.09.04. 12:43

Közeledik a kecskeméti helyi adók befizetésének határideje

Kecskemét jegyzője, dr. Temesvári Péter közleményben emlékezteti a lakosságot arra, hogy a második félévben esedékes helyi adók befizetési határideje szeptember 15 péntek.

Horváth Péter

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

Mivel január 1-jétől több helyi adózást érintő jogszabályváltozás lépett hatályba, így a befizetések tekintetében különös körültekintést javasol a jegyző. Temesvári Péter a közleményben kiemeli, hogy az adózók közvetlenül a befizetést megelőzően ellenőrizzék aktuális adószámla-egyenlegüket az E-Önkormányzat Portálon (https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap), ahol akár azonnal teljesíthetik is a befizetést elektronikus úton, bankkártyával.

A jegyző arra is emlékeztet, hogy az előző évekhez hasonlóan a pénzforgalmi számlanyitásra nem kötelezett adózók esetében az első félévre postázott egyenlegértesítő küldemény a második féléves építményadó fizetési kötelezettséget tartalmazó csekket is tartalmazta. Ezért az adóhatóság a második félévi kötelezettségekről újabb értesítőt, készpénz-átutalási megbízást nem fog küldeni.

Amennyiben az egyenlegértesítő elkészítésétől eltelt időszakban adófizetési kötelezettség keletkezett, úgy ezek esetében az újabb határozatokhoz az adóhatóság mellékelt csekkeket, melyeken fizetési kötelezettségeiknek eleget tudnak tenni az érintett adózók.
További tájékoztatás olvasható Kecskemét honlapján, a https://kecskemet.hu/varoshaza/kozlemenyek-hirdetmenyek/tajekoztato-a-masodik-felevi-helyi-adok-befizeteserol webcímen. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában