Díj

2023.09.03. 16:21

Kitüntetéseket adtak át a szabadszállási Anyám tyúkja fesztiválon – galériával

Háromnapos nyárbúcsúztató programot tartottak a hétvégén „Ej, mi a kő - Anyám tyúkja” elnevezéssel Szabadszálláson. A rendezvénysorozat csúcspontja a városi kitüntető díjak átadása volt.

Gulyás Sándor

A képen balról: Csőke József, dr. Csányi János, dr. Móriné Andrási Mária, dr. Móri Antal

Fotó: Gulyás Sándor

Az idei esztendőben húszan részesültek elismerésben. A város képviselő-testülete kiemelkedő és önzetlen munkája elismeréseként díszpolgári címet adományozott dr. Csányi János háziorvosnak. A kiskunfélegyházi születésű dr. Csányi János 1968-ban szerezte meg az általános orvosi diplomát a Szegedi Orvostudományi Egyetemen. Ezt követően rövid belgyógyászati osztályos munka és féléves katonai szolgálat után, 1969-ben Jászszentlászlóra került háziorvosi munkakörbe. A településen négy évet töltött el, majd 1973 októberében a Kiskunfélegyházi Városi Kórház belgyógyászati osztályának lett a dolgozója. Itt tizenkét évig végezte gyógyító munkáját, 1977-ben belgyógyászatból, 1996-ban háziorvostanból,  2000-ben pedig foglalkozásegyészségügyből tett szakvizsgát. Háziorvosi teendőit 1986-ban kezdte meg Szabadszálláson Megszerette a várost, lakóival megtalálta a közös hangnemet. Nyugdíjazása óta munkája folyamatos, és reméli, ez még sokáig így lesz. A doktor 2016-ban megkapta a Szabadszállás Város Egészségügyért kitüntetést.

A képviselő-testület Szabadszállás Városért elismerő címmel tüntette ki dr. Móri Antal adjunktust. Az orvos 1974-ben került Szabadszállásra a Bács-Kiskun Megyei Kórház III-as számú szülészeti-nőgyógyászati osztály dolgozójaként. Egy évre rá letette a szakvizsgát. A szülészeti osztály bezárása után a járóbetegellátásban, szakellátásban dolgozott és dolgozik ma is.

Dr. Móriné Andrási Máriát Szabadszállás Város Egészségügyéért címmel jutalmazta a település vezetése, védőnői, közösségi és a kulturális életben betöltött tevékenységéért. Nevéhez fűződik többek között a Lant Irodalmi színpad és az egészségügyi felvilágosító kicsikről nagyoknak tanoda létrehozása. Festeni nyugdíjasként kezdett, 2022-ben jelent meg a Lélekvirág című könyve.

Csőke József a Szabadszállás Város Oktatásáért kitüntető címet vehette át, aki negyven éven át dolgozott technika-biológia szakos tanárként a helyi általános iskolában. Nyolc évig volt a város Kulturális és Oktatási Bizottságának vezetője. Munkája során mindig kiemelt szerepet kapott a tehetséggondozás és az ifjúságvédelem.

Polgármesteri elismerő oklevelet kapott Horváth Balázs, Bugyi Andrásné, Faragó Mária, Süveges-Holczman Andrea Zsófia, Varga Sándor, Lakosné Bán Erzsébet, Balázs György, Oszlánszki Lajos, Csorbáné Szabó Zsuzsanna, Szűcs Attila, Asbóth György, Bojtor Gábor, a Honvéd Nyugdíjas Klub, a Szabadszállási Tűzoltó Parancsnokság, Szekeres Mihály és Marton Imre. Az elismeréseket Darabos József polgármester és Bencze Ildikó alpolgármester adta át a város legkiválóbb polgárainak.

Dr. Bak István Szabadszállás Város örökös tiszteletbeli polgármesterének munkássága bekerült Szabadszállás kulturális értékei közé. Az erről szóló határozatot Horváth Balázs, a helyi értéktár vezetője adta át a néhai polgármester hozzátartozóinak. Az ünnepség zárásaként köszöntötte a város vezetése a német Schönenberg-Kübelberg és az erdélyi Vargyas tesvértelepülések képviselőit. 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában