Sziki Laboda

2024.06.03. 14:40

Magyarnóta-estet tartottak Akasztón – videóval

Akasztó a kiskőrösi térség egyik kulturális központjává vált. A hétvégén a Sziki Laboda magyarnóta-éneklő verseny hallgatói töltötték meg a helyi művelődési ház központját.

Barta Zsolt

A szombati nótás eseményt Suhajda Antal Akasztó polgármester köszöntötte, a rendezvény pedig egy nagy közös énekléssel indult. 

Gáspár Dávid műsorvezető is elénekelt három dalt a rendezvény során
Fotó: Barta Zsolt

Majd több fellépő mutatta be a tudását a rendezvényen. Köztük volt Lehota Rózsika, Madácsiné Mária, Németh György, Lajkó Liza Akasztóról. Kiskőrös színeiben Suba Sári lépett fel, Kaskantyút pedig Turú Gyula képviselte, Dunatetétlenről Kárpátiné Mária, Simonyi Gyula Dunaújvárosból, a szomszédos Soltról Fazekas Lászlóné, míg Égető Ilona Tázlárról jött. Az akasztói Lajkó Liza pedig az iskolásokat képviselte. 

Az énekesek mellett nagy sikert aratott a jól ismert Nyári Tamás zenekara, amely mellett a tázlári citerások, a soltvadkerti Kútágas Citerazenekar és a helyi Vízkereszt citerazenekar is bemutatkozott.

Fotó: Barta Zsolt

Csehi Zoltánné Márta lapunknak elmondta, hogy kilencedik alkalommal rendezték meg a Sziki Laboda programot, jövőre megújult formában terveznek egy új programmal kedveskedni a közönségnek. Információink szerint június második felében várják egy fellépésre a jól ismert előadót, Pély Barnát is Akasztóra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában