Választás

2024.06.03. 15:30

Kalocsára látogatott Hölvényi György, a KDNP alelnöke

Az Európai Unió azokra a kereszténydemokrata értékekre alapult, és azokra kell támaszkodnia ma is, amelyeket Magyarország támogat és véd – jelentette ki a napokban Kalocsán tett látogatása alkalmával Hölvényi György, a KDNP alelnöke, európai uniós parlamenti képviselő. A politikus a Kereszténydemokrata Néppárt Kalocsai Szervezete elnöke, dr. Filvig Géza polgármester meghívására Bólya Boglárkával, a Fidesz–KDNP európai uniós parlamenti képviselőjelöltjével érkezett a városba.

Zsiga Ferenc

A vendégeket és dr. Mák Kornélt, a KDNP megyei elnökét, Simon Zoltánt alpolgármestert, a Fidesz helyi szervezete elnökét, Szigeti Tamást, a Fidelitas helyi csoportja elnökét, valamint Font Sándor országgyűlési képviselőt dr. Filvig Géza fogadta.

Kalocsa, Hölvényi György, KDNP
Balról Font Sándor, dr. Filvig Géza, Hölvényi György, Bólya Boglárka
Fotó: Zsiga Ferenc

Hölvényi György a politikustársaival folytatott beszélgetés előtt elmondta, európai parlamenti képviselő és az európai uniós választási kampány időszakában érkezett Kalocsára.

– Nagyon fontos, hogy ilyenkor nagyon egyenesen és nagyon világosan beszéljünk! Azért érkeztem a Fidesz–KDNP képviselőjelöltjével, az EU magyar elnökségét előkészítő Bólya Boglárkával dr. Filvig Géza meghívására a városba, hogy felhívjuk a szimpatizánsaink, a választók figyelmét: nagyon sok minden történt és történik a városban, ami azt bizonyítja, hogy Európa és Kalocsa jövője összefügg. Ráirányítsuk a figyelmet arra, hogy szerintünk polgármester úr kezében jó helyen van a város. Fontos a folytatás, mert európai uniós képviselőként azt látom, hogy ott, ahol normalitás van, ott, ahol világos értékek mentén gondolkodnak, azok megerősödnek. Lehet nagyokat, lehet szélsőségeseket mondani jobbról is, meg balról is, de a normalitás a legfontosabb. Kalocsa híresen egy ilyen hely. Különösen olyan időben, amikor a szomszédban háború van, a migráció problémáját a város, az ország is érzi. Érezzük azokat a kihívásokat, amelyek például a mezőgazdaságban jelentkeznek. Tehát Európa és Kalocsa problémái összeérnek – mondta Hölvényi György.

Dr. Filvig Géza az eszmecsere alkalmával kifejtette: néhány nappal a választások előtt minden erőre, energiára szükség van, hogy mindenki, legfőképpen a pártszövetséggel szimpatizálók elmenjenek szavazni. A vendégek leginkább abban tudnak segíteni, ha a választópolgárok megkérdezik, miért fontos, hogy június 9-én a szavazóurnák elé járuljanak, és a Fidesz–KDNP jelöltjeire szavazzanak, akkor autentikus választ tudjunk adni – mondta.

A beszélgetésen Hölvényi György felidézte, hogy a második világháború után a kereszténydemokrata szellemiség jegyében az Európai Uniót pontosan azért hozták létre, hogy béke legyen a kontinensen.

„Európa vagy keresztény lesz, vagy nem lesz” – így hangzott Robert Schuman egykori francia külügyminiszter híres mondata, amely kapcsán Hölvényi György megjegyezte: a június 9-i európai parlamenti választás arról szól, hogy ki tudunk-e állni a békesség keresztény értéke mellett, el tudjuk-e érni, hogy Európa a békesség szigete maradjon. Ezért is fontos, hogy nemet kell mondanunk a háborúra.

Nagy a tétje az európai parlamenti választásnak

A KDNP alelnöke a beszélgetés további részében azzal foglalkozott: ha nemet mondunk a gazdasági bevándorlásra, a migrációra, egyúttal a valódi konfliktuszónákban nyújtunk segítséget, nemet mondunk a genderre, azzal a sajtótámadások kereszttüzében álló, hozzánk hasonló gondolkodású nyugat-európai politikusokat is segítjük.

Amint az Hölvényi György mondanivalójából kiviláglott, Európa békéjét tekinti az idei választás legnagyobb tétjének. A képviselő végül azt hangsúlyozta, hogy a békének nincs alternatívája! Ám ahhoz, hogy ez megvalósuljon, mindenkinek el kell menni szavazni!

Bólya Boglárka magáról, majd az érintett kérdéskörről szólva elmondta: 2003-óta dolgozik az Európai Parlament munkaszervezetében, jelenleg az EU magyar elnökségét készíti elő. A képviselőjelölt emlékeztetett, hogy Magyarország 20 éve teljesen más elképzelésekkel csatlakozott az Európai Unióhoz, mint amivé az vált. Magyarországnak a belépésekor szabadságot, fejlődést, egyenjogúságot, stabilitást és békét ígértek, most egyikről sincs szó. A jelölt szerint a választás tétje most valóban a háború vagy a béke.

– Történelmi döntés előtt állunk, mert Brüsszel jelenleg a háború és a béke között egyensúlyoz, vezető politikusai – a magyar józanésszel szemben– háborús pszichózisban élnek. Támadják a háborúval, a bevándorlással és a családdal kapcsolatos hozzáállásunkat. Ezeket az értékeket meg kell védenünk, amihez most jó eszköz lehet a június 9-i választás sikere – mondta Bólya Boglárka.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában