Kecskemét

2023.09.23. 11:07

Ismét együtt mozdultak a nyugdíjasok a hagyományos sportvetélkedőn – galériával, videóval

Jubileumi harmincadik alkalommal rendezte meg a Nyugdíjas Klubjainak Megyei Jogú Városi Szövetsége Mozdulj! elnevezésű, városi nyugdíjas kluboknak szóló sportvetélkedőjét pénteken a kecskeméti arborétumban.

Horváth Péter

Játékos feladatokkal készültek a szervezők

Fotó: Horváth Péter

Az évente több alkalommal is megvalósuló esemény fontos üzenetet közvetít a nyugdíjas korosztály számára: a mozgás öröme a lehetőségek figyelembevételével minden korban adott és fontos fizikai egészségmegőrző elfoglaltság, ami mentális egészségre is előnyös hatással bír a közösségi kapcsolódás által – mondta el Kormányosné Makai Eszter, a nyugdíjas szövetség elnöke. Idén 26 klub hatfős csapata indult a játékos, és a nyugdíjasok fizikai erejéhez mérten kialakított versenyszámokban.

A megnyitón Jánosi István önkormányzati képviselő méltatta a résztvevő nyugdíjasok vitalitását és közösségi erejét, és megemlékezett a Mozdulj! megálmodójáról, a közelmúltban elhunyt Probojáczné Túri Éváról. Hangsúlyozta, hogy örökségét a sportrendezvényekkel továbbviszi a szövetség.

Kormányosné Makai Eszter ünnepnek nevezte a közösségi eseményt, amit azonban beárnyékol a veszteség. Mint fogalmazott, emlékét a nyugdíjas sporteseményeken munkálkodók továbbviszik. A tornászcsapat, amit ő hívott életre, és támogatott évtizedeken át, már felvette a nevét, Túri Éva Tornászcsapatként működik. Az elnökség szeptemberi ülésén született meg a döntés, hogy amikor szövetség jövőre 30 éves évfordulóját ünnepli, akkor Mozdulj! Probojáczné Túri Éva Emlékéremre. Az eseményen nemcsak szép szavakkal emlékeztek az alapítóra, hanem egyik legkedvesebb zenéjével is. 
A megnyitót követően a nyugdíjasok Szász Istvánné Ilus szenior örömtánc oktató vezetésével melegítettek be. Mivel minden évben valami újdonságot is igyekeznek becsempészni a szervezők, idén már büfé várta a nyugdíjas sportolókat. Ahogyan az már hagyomány, az eseményen iskolások is közreműködtek a generációk közötti hídépítés jegyében.

Első helyezett lett a Melinda Park Nyugdíjasklub, második a Széktói Nyugiklub, és  a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Pedagógus Nyugdíjasklub 2. csapata állhatott fel.

A Nyugdíjasok Országos Szövetsége is támogatást nyújtott a rendezvény megvalósulásához.

A következő Mozdulj! sporteseményt novemberben rendezi a szövetség a Kecskeméti Fürdőben.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában