Programsorozat

2023.09.05. 19:24

Háromnapos búcsúval ünnepel Akasztó

Akasztón minden évben megrendezik a település legnagyobb ünnepét, a Kisasszony-napi búcsút. A programsorozat pénteken kezdődik.

Barta Zsolt

Délután 15.30 után szüreti felvonulás lesz a falu központjában

Forrás: Akasztóijpg

Reggeltől estig egész napos szentségimádást tartanak a templomban. Este 17 órakor Röpülj Páva – Emlékkiállítás az 50 éve alakult Röpülj Páva Kör tiszteletére címmel nyílik tárlat a könyvtárban. Majd 18 órakor ünnepi szentmise következik körmenettel a katolikus templomba.

Szombaton délelőtt 10.30-kor motoros találkozó lesz a faluház előtt. Egy órával később Pedrofon koncert, majd 13 órakor pörköltfőző verseny a főtéren. Fél kettőtől Traktorock koncert, délután háromkor motoros áldás és felvonulás kezdődik a faluban. 

15.30-kor Suhajda Antal polgármester mondja el köszöntőjét a színpadon, majd az önkormányzati dolgozók közös táncot adnak elő, ami után a csikósok, lovasok, fogatosok látványos felvonulása következik. 16.30-kor kezdődik a Vízkereszt Citerazenekar fellépése, amelyet a Szikes Gyermek Néptáncegyüttes fellépése követ a helyi modern tánc csoport bemutatójával. A műsor után Opitz Barbi koncertezik 17.35 órai kezdettel. Este 19.10-kor Groovehouse koncert, majd 20 órakor DR BRS, Biga és Varga Viktor koncertje szórakoztatja a közönséget. A fellépők után mulatós bál lesz hajnalig. 

Vasárnap 9 órakor ünnepi szentmisét tartanak a katolikus templomban. Ezt követően 300 éves az Akasztói Egyházközség címmel kiállításmegnyitóra várják az érdeklődőket a templomba.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában